Search
Close this search box.
Συνταγή Ημέρας: Σπαγγέτι με Σάλτσα Κρέατος – Η αγαπημένη εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια
Συνταγή σπαγγέτι με σάλτσα κρέας
Credit: myeverydaytable.com

Το σπιτικό σπαγγέτι με σάλτσα κρέατος συνδυάζει μια πλούσια και αρωματική ντομάτα με καλοψημένο κιμά, ιταλικό λουκάνικο, έναν ισχυρό συνδυασμό μπαχαρικών και βούτυρο που προσφέρει μια απαλή και γεμάτη γεύση. Στην πραγματικότητα, αυτό το πιάτο δεν είναι μόνο για τα παιδιά, αλλά για όλη την οικογένεια, αφού είναι μια παραδοσιακή και γεμάτη γεύση επιλογή που αγαπάει το σύνολο!

Ενώ η σάλτσα σιγομαγειρεύεται, βράζουμε το σπαγγέτι στο αλ ντέντε και προετοιμάζουμε την ιταλική σαλάτα και το σκορδόψωμο για ένα γεύμα που θα γίνει αγαπημένο και στο δικό σας σπίτι.

Γιατί θα λατρέψετε το σπαγγέτι με σάλτσα κρέατος

  • Άνετο και χορταστικό φαγητό
  • Κλασικές γεύσεις που αρέσουν σε όλους
  • Πολύ εύκολο στην προετοιμασία
  • Ισορροπημένο γεύμα – υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λαχανικά, γεύση!
  • Οικογενειακή αγαπημένη επιλογή
  • Χρησιμοποιούνται απλά υλικά
  • Μπορείτε να το προετοιμάσετε από πριν
Συνταγή σπαγγέτι με σάλτσα κρέας
Credit: myeverydaytable.com

Υλικά

Αλεσμένο μοσχάρι: Προτιμήστε κρέας καλής ποιότητας. Αν η περιεκτικότητα σε λίπος είναι υψηλή, ίσως χρειαστεί να στραγγίξετε το περίσσιο λάδι. Το μοσχάρι από ζώα που εκτρέφονται με φυσικό τρόπο (grass-fed) είναι πιο άπαχο και συνήθως δεν χρειάζεται αποστράγγιση.

Ιταλικό λουκάνικο: Επέλεξε ποιοτικό ιταλικό λουκάνικο για καλύτερη γεύση. Μπορείς να επιλέξεις ήπιο ή καυτερό.

Ιταλικά μπαχαρικά: Προτιμήστε υψηλής ποιότητας μπαχαρικά για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αλάτι θαλάσσης: Για να ενισχύσετε τη γεύση.

Ντομάτες: Χρησιμοποιήστε σάλτσα ντομάτας από καλές ντομάτες.

Ξύδι: Το ξύδι κόκκινου κρασιού προσφέρει μια απαλή οξύτητα στη σάλτσα.

Βούτυρο: Το βούτυρο προσθέτει μια πλούσια γεύση στη σάλτσα.

Ζάχαρη: Η ζάχαρη ισχυροποιεί τη γεύση και εξισορροπεί τις υπόλοιπες γεύσεις.

Κρεμμύδι: Χρησιμοποιούμε μισό κρεμμύδι ολόκληρο για να ενισχύσουμε τη γεύση και να το αφαιρέσουμε πριν σερβίρουμε.

Σπαγγέτι: Το κλασικό σπαγγέτι είναι το τέλειο συνοδευτικό για αυτήν τη σάλτσα. Αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο χοντρά ζυμαρικά όπως τα μαλλιά των αγγέλων ή το λινγκουίνι.

Για το σερβίρισμα: Τριμμένη παρμεζάνα, νιφάδες καυτερής πιπεριάς, φρέσκια βασιλικός ή μαϊντανός.

Στο πλάι: Σερβίρετε με ιταλική σαλάτα και σπιτικό σκόρδο ψωμί.

Συνταγή σπαγγέτι με σάλτσα κρέας
Credit: myeverydaytable.com

Οδηγίες προετοιμασίας

Ροδίζουμε το κρέας: Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το αλεσμένο μοσχάρι και το ιταλικό λουκάνικο. Προσθέτουμε αλάτι και τα ιταλικά μπαχαρικά.

Συνταγή σπαγγέτι με σάλτσα κρέας
Credit: myeverydaytable.com


Δημιουργούμε τη σάλτσα: Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μείγμα του κρέατος και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μισό κρεμμύδι (ολόκληρο) στη σάλτσα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί.
Βράζουμε τα ζυμαρικά: Ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται, βράζουμε το σπαγγέτι μέχρι να γίνει αλ ντέντε.
Σερβίρουμε: Σερβίρουμε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και νιφάδες καυτερής πιπεριάς, αν θέλουμε.

Αποθήκευση

Αποθηκεύουμε τα υπολείμματα σε ξεχωριστά δοχεία στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
Για να ξαναζεσταθούν, το κάνουμε είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε κατσαρόλα. Καλύτερα σε κατσαρόλα.

Μπορούμε να καταψύξουμετη σάλτσα; Ναι, μπορούμε! Την καταψύχουμε σε μερίδες (ιδανικά χρησιμοποιώντας souper cubes ή παγοκύβους) και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 2-3 μήνες.

Πώς να προετοιμαστούμε εκ των προτέρων: Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα από πριν, ακολουθούμε τα βήματα της συνταγής και αποθηκεύουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Όταν τη θελήσουμε, απλώς ξαναζεσταίνουμε και ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας.

Καλή όρεξη!

Πηγή: MyEveryDayTable

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα