Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Σοκολατένιες μπάρες με μπισκότο και καβουρδισμένα αμύγδαλα
σοκολατένιες μπάρες με μπισκότο και αμύγδαλα
Credit: www.oliveandartisan.com

Υπάρχουν κάποια γλυκά που δεν χρειάζονται περίτεχνες τεχνικές για να εντυπωσιάσουν. Χρειάζονται μόνο λίγα, ποιοτικά υλικά και μια απλή διαδικασία που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά απολαυστικό. Οι σοκολατένιες μπάρες με βάση μπισκότου και πλούσια επικάλυψη αμυγδάλων είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για ένα γλυκό που συνδυάζει τραγανή υφή στη βάση, κρεμώδη σοκολάτα από πάνω και μια γενναιόδωρη δόση καβουρδισμένων ξηρών καρπών που κάνουν κάθε μπουκιά ξεχωριστή.

Είναι ιδανικές για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, να τις αποθηκεύσετε σε κουτί για μικρές καθημερινές λιχουδιές, αλλά και για να τις προσφέρετε ως δώρο μέσα σε όμορφη συσκευασία. Κόβονται εύκολα σε μικρά τετράγωνα ή μπουκίτσες και διατηρούνται τέλεια για μέρες, πράγμα που τις κάνει από τις πιο πρακτικές και αγαπημένες συνταγές της εποχής. Αν αγαπάτε τις σοκολάτες τύπου “bark” ή τις μπάρες που συνδυάζουν σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει από τις σταθερές σας επιλογές.

σοκολατένιες μπάρες με μπισκότο και αμύγδαλα
Credit: www.oliveandartisan.com

Συνταγή για σοκολατένιες μπάρες με μπισκότο και αμύγδαλα

Υλικά

Για τη βάση

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά για πιο τραγανή υφή)
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος (για πιο γλυκό αποτέλεσμα)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα, καβουρδισμένα
σοκολατένιες μπάρες με μπισκότο και αμύγδαλα
Credit: www.oliveandartisan.com

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζετε τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Πιέζετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί (20×20 cm περίπου) στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια και τοποθετείτε στο ψυγείο για 15–20 λεπτά.

Λιώνετε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα με τη σοκολάτα γάλακτος και το βούτυρο (ή την κρέμα γάλακτος). Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα.

Καλύπτετε τη βάση: Απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στη βάση των μπισκότων. Πασπαλίζετε αμέσως τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ώστε να κολλήσουν καλά στη σοκολάτα.

Σταθεροποιείτε και κόβετε: Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1–2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως. Μόλις σφίξει, κόβετε τις μπάρες σε τετράγωνα κομμάτια ή μικρές μπουκίτσες.

Η συνταγή παρουσιάστηκε αρχικά στο περιοδικό real taste & style, τεύχος Δεκεμβρίου που κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου με τη Realnews. Για περισσότερες συνταγές γλυκών δείτε εδώ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα