Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Πρωτοχρονιάτικη Φρουτοσαλάτα με Βατόμουρα 
Φρουτοσαλάτα με βατόμουρο
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Η Μάλτα είναι ένα σύμπλεγμα νησιών πανέμορφο για κάθε εποχή του χρόνου. Τα βατόμουρα,  θεωρούνται φρουτάκια που φέρνουν χαρά στο σπιτικό τους. Το χρώμα τους βαθύ κόκκινο της ευδαιμονίας και ειδικά τις γιορτές κάνουν έντονη την παρουσία τους σε κάθε γιορτινό τραπέζι.

Τα βατόμουρα θεωρούνται γούρικα. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια υπερτροφή που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και θωρακίζουν τον οργανισμό μας.

Η παρασκευή τους πανεύκολη απλά θέλει κάποιο χρόνο αναμονής για να γίνει…

Οι Μαλτέζοι τα σερβίρουν πάνω στις χαρακτηριστικές στρογγυλές γαλέτες τους. Εμείς μπορούμε να τα σερβίρουμε σε κρακεράκια ανάλατα.

Πρωτοχρονιάτικη Φρουτοσαλάτα με βατόμουρα 

Από το ξενοδοχείο Maritim Antonine, Il-Mellieha, Mάλτα

Υλικά για 6 άτομα  

  • 900 γρ. βατόμουρα
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • Χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια
  • 1 κλαράκι λουίζα
  • 1 σφηνάκι λικέρ φραγκόσυκο
Φρουτοσαλάτα με βατόμουρο
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Τρόπος παρασκευής

  • Πλένουμε τα βατόμουρα προσεκτικά σε μπολ σε δροσερό νερό γιατί είναι ευαίσθητα.
  • Τα απλώνουμε σε απορροφητική πετσέτα για να στεγνώσουν.
  • Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα, τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τα καλύπτουμε με την  ζάχαρη.
  • Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, για να αναδυθούν τα αρώματά τους και να μείνουν τραγανά.
  • Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το λικέρ και τη λουίζα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να δέσει το σιρόπι.
  • Όπως είναι καυτά τα βατόμουρα τα βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα μας.
  • Κλείνουμε ερμητικά και αναποδογυρίζουμε για μια νύχτα. 
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα