Μια σούπα τόσο νόστιμη και χορταστική για τις πρώτες κρύες μέρες του χειμώνα. Η σούπα ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι ότι καλύτερο για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας.
Τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ο κουρκουμάς χαρίζουν αυτή την αγαπησιάρικη γεύση. Αν έχουμε και αποξηραμένα άγρια μανιτάρια τότε η γεύση απογειώνεται…
Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Zylider, της πανέμορφης Μπρατισλάβα δοκιμάσαμε την πιο ωραία πατατόσουπα και μας έδωσαν τη συνταγή.
Σούπα πατάτας με μανιτάρια
Από το εστιατόριο Zylider, Μπρατισλάβα
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400 γρ πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- 350 γρ μανιτάρια της επιλογής σας, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
- 2 κ.σ φρέσκο θυμάρι
- ½ κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 2 κ.σ. μαϊντανό,ψιλοκομμένο
- 8 κ.σ. γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής
- Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8 λεπτά, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μικρά μυστικά
- Μπορούμε να σερβίρουμε βάζοντας 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
- Αντί για μαϊντανό μπορούμε να βάλουμε σχοινόπρασο.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αποξηραμένα άγρια μανιτάρια τα οποία πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα βάζουμε σε νερό για 15 λεπτά και μετά σουρώνουμε τα μανιτάρια και χρησιμοποιούμε και το ζωμό τους για ξεχωριστή γεύση.