Η φριτέζα αέρος έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα απαραίτητο μικρό ηλεκτρικό εργαλείο για όσους θέλουν να απολαμβάνουν υγιεινά γρήγορα και πεντανόστιμα πιάτα Ταιριάζει τέλεια στη μαγειρική της καθημερινότητας αλλά όταν οι γιορτές πλησιάζουν γίνεται το μυστικό όπλο στην κουζίνα για λαχταριστές δημιουργίες ακόμη και γλυκές
Το Καρναβάλι είναι προ των πυλών και στην Ιταλία, και τι καλύτερο από το να ενδώσουμε σε μερικές επιπλέον γλυκιές απολαύσεις Οι κλασικές λιχουδιές αυτής της γιορτής στη γειτονική μας χώρα είναι οι τραγανές “chiacchiere” τα αφράτα “tortelli” και “castagnole” οι αρωματικές “frappe” και οι ντελικάτες “brighelle” που υπόσχονται να γεμίσουν κάθε στιγμή με γεύση και γιορτινή διάθεση.

Αν λοιπόν θέλεις να εντυπωσιάσεις την οικογένεια και τους φίλους σου με κάτι διαφορετικό υπάρχει μια συνταγή απλή αλλά μαγευτική γνωστή μόνο σε λίγες περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας οι “μεταμφιεσμένες” ροδακινίτσες.
Η γνωστή και αγαπημένη Benedetta Rossi μάς προτείνει μια εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή τους ιδανική για να ετοιμαστεί στη φριτέζα αέρος που σχεδίασε και παρουσίασε σε συνεργασία με την Kasanova.
Οι γλυκές αυτές ροδακινίτσες γνωστές και ως “peschine dolci” ή “finte pesche” έχουν μια μοναδική ακαταμάχητη γεύση και αποτελούν πλέον μια από τις πιο ξεχωριστές γλυκές μεταμφιέσεις του Καρναβαλιού.
Με αυτή τη συνταγή το Καρναβάλι Kasanova “Fatto in casa da Benedetta” γίνεται ένα γλυκό υπερθέαμα που αξίζει να απολαύσεις μέχρι την τελευταία μπουκιά
Ροδακινίτσες
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά

Υλικά για 12 ροδακινίτσες
Για τη ζύμη
- 2 αυγά
- 80 γρ ζάχαρη
- 80 γρ σπορέλαιο
- 8 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 αμπούλα άρωμα ρούμι
- 330 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ κρέμα φουντουκιού
Για τη διακόσμηση
- Λικέρ Alchermes όσο χρειάζεται
- Κρυσταλλική ζάχαρη όσο χρειάζεται
- Φρέσκα φύλλα μέντας
Για το ψήσιμο
Σπορέλαιο σε σπρέι διαθέσιμο στα καταστήματα Kasanova

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα πιρούνι τα αυγά τη ζάχαρη το σπορέλαιο το μπέικιν πάουντερ και το άρωμα ρούμι.
Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι και μόλις η ζύμη αρχίσει να σφίγγει μετάφερέ τη σε αλευρωμένη επιφάνεια Ζύμωσε με τα χέρια σου μέχρι να αποκτήσεις ένα ομοιογενές λείο ζυμαράκι.
Πλάσε μικρές μπαλίτσες και τοποθέτησέ τις σε ζευγάρια αφού ψηθούν και γεμιστούν θα μεταμορφωθούν στις υπέροχες ροδακινίτσες.
Στρώσε αντικολλητικό χαρτί στον κάδο της φριτέζας αέρος τοποθέτησε τις μπαλίτσες ψέκασέ τες με σπορέλαιο και ψήσε συνολικά για 8 λεπτά. Σημείωση: Τα πρώτα 4 λεπτά στους 200°C Τα υπόλοιπα 4 λεπτά στους 180°C. Στη μέση του ψησίματος ψέκασέ τες ξανά με σπορέλαιο.
Μόλις ψηθούν κόλλησε κάθε δύο μπαλίτσες μεταξύ τους με λίγη κρέμα φουντουκιού γεμίζοντας την επίπεδη πλευρά τους
Βύθισε κάθε ροδακινίτσα στο λικέρ Alchermes κύλησέ την σε κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθέτησέ την σε χάρτινα φορμάκια.

Για το τέλειο καρναβαλικό φινίρισμα στόλισε κάθε ροδακινίτσα με ένα φυλλαράκι μέντας για να μοιάζει ακόμη περισσότερο με αληθινό ροδάκινο.
Έτοιμες οι πιο παιχνιδιάρικες και απολαυστικές μπουκιές του Καρναβαλιού Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με την υπογραφή της Benedetta Rossi και τη μαγεία της φριτέζας αέρος Kasanova.

Καλή απόλαυση και Buon Carnevale!