Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Ντοματόσουπα με Kimchi – Νηστίσιμη, πικάντικη, φλογερή και funky – Από τον σεφ Σταμάτιο Τσίλια
Σταμάτιος Τσίλιας σεφ και ντοματόσουπα
Credit: Usplash / Nathan Dumlao

Ο Σταμάτιος Τσίλιας για τις ημέρες της Σαρακοστής προτείνει ένα νηστίσιμο πιάτο, πικάντικο, φλογερό και funky. Η ελαφρώς υπόξινη νοστιμάδα της ντομάτας απογειώνεται με τη σάλτσα kimchi, που συνδυάζει την αψιά καυτερή γεύση της κόκκινης πιπεριάς και τη γλυκύτητα της πάπρικας με τις έντονες φρουτώδεις, ιωδιούχες και umami νότες του Bonito.

Ντοματόσουπα με kimchi

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

Μερίδες: 4

Τα υλικά

  • 1,5 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες χωρίς κοτσάνια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 650 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. kimchi base*
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο προαιρετικά
  • φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη για το σερβίρισμα

Τα σκεύη

  • 1 κατσαρόλα μεγάλη με καπάκι
  • 1 μπλέντερ χειρός
  • 1 ξύλινη σπάτουλα
Ξεφλουδίζοντας ντομάτες για σούπα ντομάτας ή σάλτσα
Credit: 123RF

Τα βήματα παρασκευής

• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το σέλινο, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα διάφανο χρώμα.

• Προσθέτουμε τον πελτέ και το kimchi και ανακατεύουμε καλά.

• Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

• Προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλατοπίπερο αναλόγως με τις προτιμήσεις.

• Σερβίρουμε την ντοματόσουπα αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι ή ρίγανη.

Tip: Το καλοκαίρι μπορούμε να απολαύσουμε την ντοματόσουπά μας κρύα, πασπαλίζοντάς την με ψιλοκομμένο τσίλι.

*Το βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα

Πηγή: Περιοδικό real taste & style – Τεύχος Μαρτίου 2025 – Το περιοδικό κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα μαζί με τη Realnews

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα