Μια αναζωογονητική και νόστιμη σούπα που γίνεται πολύ εύκολα και μοιάζει λίγο με μια αγκαλιά που ζεσταίνει το σώμα και την καρδιά.
Οι χειμωνιάτικες ημέρες είναι λίγο γκρίζες και εμείς σας ξεσηκώνουμε για να ετοιμάσετε μια σούπα που θα σας ζεστάνει… Μια βελουτέ πατάτας και καρότου με μπαχαρικά όπως κύμινο και κόλιανδρο και μια εξωτική πινελιά από γάλα καρύδας που εξιτάρει. Μια νοστιμιά χαμηλού budget αφού κοστίζει περίπου 1 ευρώ ανά άτομο.
Ένα καυτό βελουτέ βάλσαμο…
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη
Βελουτέ superfood με καρότο και πατάτα
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, σεφ Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. καρότο
- 250 γρ. πατάτες
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό
- 200 ml γάλα καρύδας
- 15 γρ. βούτυρο εκλεκτό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρου σε σκόνη
- Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα καρότα και τις πατάτες.
Τα βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας και τα καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο για 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά και λίγο νερό και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το κύμινο και τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με το ραβδομπλέντερ λιώνουμε τα λαχανικά και περνάμε τη σούπα από σινουά (σουρωτήρι).
Η σούπα μας πρέπει να έχει υφή κρέμας.
Σερβίρουμε σε πιάτα βαθιά και πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου αν θέλουμε.
Μικρά μυστικά
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό αν η σούπα σας φαίνεται πολύ πηχτή. Αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ υγρό.