Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Mια επική μακαρονάδα με κιμά
συνταγή ημέρα Μακαρονάδα με κιμά
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Η μακαρονάδα με κιμά είναι λατρεία. Η αλήθεια είναι ότι σπάνια μπορείς να βρεις άνθρωπο να μην την επιλέγει. Σας παρουσιάζω μια από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες με γεύση και άρωμα κρασιού μοσχάτου από τη Σάμο και πινελιές μπαχαρικών. Είναι απίθανη… και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες μακαρονάδες με κιμά. Μου αρέσει να την πασπαλίζω με καπνιστό μετσοβόνε, που κάποιες φορές το προσθέτω και στον κιμά, μαζί με κομματάκια μπέικον καπνιστό.

Το Café-Bistro Ξένον στο Ναύπλιο όπου φτιάξανε τη μακαρονάδα με κιμά
Το Café-Bistro Ξένον στο Ναύπλιο. Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Πραγματικά απόλαυσα τη μακαρονάδα στην μπάρα του café- bistro Ξένον και τη συνδυάσαμε με ένα ωραίο κρασί ροζέ. Τέλεια αρμονία. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ότι σας κάνει κλικ από την πλήρη λίστα κρασιών. Η παλέτα των κοκτέιλ και των ποτών δεν παίζεται… 

Super μακαρονάδα με κιμά

Από το café- bistro Ξένον, Πλατεία Συντάγματος Ναύπλιο

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 700 γρ. κιμά μοσχάρι, μια φορά περασμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 ml λευκό γλυκό κρασί μοσχάτο Σάμου
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
  • Μετσοβόνε ή γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 4 φύλλα μαϊντανού
Σουρωτήρι με μακαρόνια στην κατσαρόλα
Credit: 123RF

Τρόπος Παρασκευής

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 30 δευτερόλεπτα ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

«Σβήνουμε» με γλυκό κρασί, Μοσχάτο Σάμου, που χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τη ζάχαρη, τον χυμό ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια, λίγο ζεστό νερό και βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 40-45 λεπτά τουλάχιστον. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από δευτερόλεπτα τα μακαρόνια χωρίς να τα κόψουμε.

Βράζουμε al dente, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.

Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ με ένα φύλλο μαϊντανού και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και πιπέρι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα