Μια γευστική δημιουργία αγαπησιάρικη, που θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι. Ένα ζουμερό ροδοψημένο κοτόπουλο με πιπεριές όλων των χρωμάτων, ντομάτα, κρεμμύδια.
Η μαγειρική θέλει φαντασία οπότε μπορούμε να προσθέσουμε αγαπημένα λαχανικά μελιτζάνα, κολοκυθάκια ακόμα και καρότα ψιλοκομμένα που θα χαρίσουν extra χρώμα και άρωμα.
Τις βίδες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με όποιο ζυμαρικό θέλει η παρέα, ακόμα και με πουρέ πατάτας και σελινόριζας ή και ρύζι. Η επιλογή δική σας!
Κοτόπουλο φουρνιστό με βίδες και πιπεριές
Από το εστιατόριο του Saloon, Σοφικό Κορινθίας
Υλικά για 4 άτομα
- 1½ κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
- 5 πιπεριές πολύχρωμες, κομμένες σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 150 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
- 450 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή
- Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
- 250 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικό
- 200 γρ. τριμμένα τυριά επιλογής μας
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ρίχνουμε αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Με πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο.
- Αραδιάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, στο ταψί πάνω στα λαχανικά.
- Περιχύνουμε το φαγητό με τον καυτό ζωμό λαχανικών και το ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200οC. Μετά από 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε προσεκτικά το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Παράλληλα σε νερό που κοχλάζει βάζουμε μια κουταλίτσα αλάτι και βράζουμε τις βίδες al dente. Ο ακριβής χρόνος αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε τις βίδες και τις σερβίρουμε στη βάση του πιάτου αφού τις περιχύσουμε με τη σάλτσα του ψητού και στη μέση βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τις βίδες με μείγμα τυριών τις βίδες.