Search
Close this search box.
Συνταγή για πρωινό: Πίτα με κατίκι, μέλι και ρίγανη σε 5 λεπτά
Πίτα με κατίκι και μέλι για πρωινό
Credit: Instyle Greece/AI

Το πρωινό στην Ελλάδα έχει τη δική του μοναδική νοστιμιά και μπορεί να συνδυάζει αλμυρές και γλυκές γεύσεις με απόλυτη ισορροπία. Όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι απαιτητικοί, χρειάζεστε μια εύκολη και θρεπτική λύση που να μη σας στερεί τη χαρά του καλού φαγητού. Η σημερινή πρόταση είναι ένα ελληνικό πρωινό με γρήγορη προετοιμασία και υπέροχη γεύση. Μια αέρινη πίτα με κατίκι, μέλι και ρίγανη, που παντρεύει την κρεμώδη υφή με το διακριτικό άρωμα του βοτάνου και τη γλύκα του μελιού. Ένα ιδανικό ξεκίνημα για να πάρετε ενέργεια και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Πίτα με κατίκι, μέλι και ρίγανη

Υλικά

  • 1 λεπτή αραβική πίτα ή μικρή πίτα για σουβλάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας κατίκι Δομοκού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Πίτα με κατίκι και μέλι για πρωινό
Credit: Instyle Greece/AI

Τρόπος παρασκευής

Ζεστάνετε ελαφρώς την πίτα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ.

Απλώστε το κατίκι πάνω στην πίτα όσο είναι ζεστή.

Περιχύστε με το μέλι.

Ραντίστε με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τη ρίγανη.

Διπλώστε στη μέση ή τυλίξτε ρολό και απολαύστε το πρωινό σας.

Extra tip: Μπορείτε να προσθέσετε λίγους ξηρούς καρπούς ή ντοματίνια στο πλάι για επιπλέον γεύση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα