Συνταγή: Γεμίζουμε με κουσκούς το καλαμάρι

Τα θαλασσινά και τα ψάρια δεν θα είναι ποτέ πια τα ίδια. Σας δίνουμε συνταγή να τα γεμίσετε με λογής λογής λαχανικά, τυριά, βότανα και μπαχαρικά για να ξεχειλίζουν από υπέροχη γεύση!

Καλαμάρι γεμιστό με κουσκούς και πέστο

YΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 μεγάλα καλαμάρια

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

από 1/2 πιπεριά κόκκινη, κίτρινη και πράσινη

1/2 ξερό λευκό κρεμμύδι

1/2 ξερό κόκκινο κρεμμύδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. πέστο βασιλικού

4 κ.σ. κουσκούς

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

50 γρ. κουκουνάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. Παρμεζάνα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Φτιάχνουμε το πέστο χτυπώντας στο multi όλα τα υλικά μαζί.

• Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ με νερό που να το σκεπάζει και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μπασίνα. Τα ανακατεύουμε με το πέστο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κουσκούς στραγγισμένο και ανακατεύουμε ξανά.

• Γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα κλείνουμε με τα κεφάλια τους και τα ψήνουμε στη σχάρα. Εναλλακτικά, τυλίγουμε ένα-ένα καλαμάρι με λαδόκολλα, τα βάζουμε σε ταψί με νερό μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά.

TIP

Μπορούμε να αντικαταστήσομε το κουσκούς με ρύζι Καρολίνα ή ακόμα να φτιάξουμε κουσκούς από κουνουπίδι, τρίβοντας ένα μικρό κουνουπίδι στον τρίφτη.

Πηγή: real taste & style

Συνταγή: Executive Chef Νανά Γκαμπούρα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα