Στην Ιαπωνία τα… ταπεράκια μοιάζουν με έργα τέχνης
instagram/@nancychannel

Στην Ελλάδα παίρνουμε ταπεράκι στη δουλειά. Στην Ιαπωνία παίρνουν, αντίστοιχα, bento boxes. H λέξη «bento» αναφέρεται σε μία μερίδα φαγητού συσκευασμένη στο σπίτι ή για takeout, η οποία τυπικά περιλαμβάνει ρύζι ή noodles, κάποιο θαλασσινό ή κρέας και, συχνά, λαχανικά.

instagram/@nancychannel

Το γεύμα μπορεί να είναι απλά τοποθετημένο ή σε στυλ «kyaraben», δηλαδή διακοσμημένο έτσι ώστε να μοιάζει με χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, με anime, με ζώα ή με φυτά.

instagram/@nancychannel

Κάποιοι όμως πάνε αυτό το στυλ σε άλλο επίπεδο, καταλήγοντας τα bento boxes τους να μοιάζουν με έργα τέχνης. Ανάμεσα σε αυτούς η Miki Matsuura, από τη Χιροσίμα, που έγινε viral χάρη στα γεύματα που ετοιμάζει για τον σύζυγό της, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τις αγαπημένες του σειρές και ταινίες, από manga και από διάφορες προσωπικότητες.

instagram/@nancychannel

Της παίρνει, μάλιστα, περίπου 1 ώρα κάθε πρωί για να δημιουργήσει κάθε σύνθεση, που μπορεί να είναι από τον Αϊνστάιν με γλώσσα από γαρίδες και τον Τζον Λένον με γυαλιά από φέτες αγγουριού έως το εξώφυλλο της «Σιωπής των Αμνών» ή την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ.

instagram/@nancychannel
instagram/@nancychannel

 

Πηγή: real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα