Σταφύλια: Τα οφέλη για τον οργανισμό και η συμβολή στην απώλεια βάρους του πρώτου φρούτου σε πωλήσεις στον κόσμο

Είναι πολύ πιο εύκολο να τρώτε καλά όταν τα υγιεινά τρόφιμα είναι και τα νόστιμα. Τα σταφύλια έχουν αυτό το πλεονέκτημα, καθώς θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα σταφύλια ξεπερνούν τις πωλήσεις σχεδόν όλων των άλλων φρούτων με περισσότερους από 77,8 εκατομμύρια τόνους να καταναλώνονται ετησίως σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου.

Τα σταφύλια διακρίνονται για τη συμβολή τους στην απώλεια βάρους, αλλά μόνο ως μέρος μιας κατά τα άλλα υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση σταφυλιού

Το σταφύλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία από μόνο του, αλλά αποτελεί συχνά και συστατικό δημοφιλών τροφών και ποτών, από μαρμελάδες και ζελέ μέχρι χυμούς και κρασί. Αν και υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες διαφορετικοί τύποι σταφυλιών σε όλο τον κόσμο, τα κόκκινα και τα πράσινα χωρίς κουκούτσι είναι οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες.

Η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, για παράδειγμα, είναι ιδιαίτερα καλή πηγή ρεσβερατρόλης, μιας ένωσης που υποστηρίζει την καρδιαγγειακή και γνωστική υγεία. Αλλά όλα τα σταφύλια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και έχουν αντικαρκινογόνα και αντιφλεγμονώδη οφέλη που τα καθιστούν ένα από τα καλύτερα φρούτα για την καρδιά.

«Επίσης, το σταφύλι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Κ και φυτικών ινών», λέει ο Josh Redd, ιδρυτής του RedRiver Health and Wellness και συγγραφέας του «The Truth About Low Thyroid».

Η Lisa Young, επίκουρη καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, επαινεί το συγκεκριμένο φρούτο για τα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, η βιταμίνη C που περιέχεται στο φρούτο συμβάλλει σε ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Έχουν επίσης πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης επειδή βοηθά στη μείωση της έντασης στα αιμοφόρα αγγεία», εξηγεί η ειδικός.

Πώς βοηθούν τα σταφύλια στην απώλεια βάρους;

Περισσότερα στο oloygeia.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα