Γεύση από star: Η Sofia Coppola και τα νόστιμα κανόλι της

Ούτε ενός έτους δεν ήταν όταν πρωτοεμφανίστηκε στον θρυλικό «Νονό», το 1972, με σκηνοθέτη τον πατέρα της. Αν και μέχρι το 2001 έκανε κάποιες ακόμα εμφανίσεις ως ηθοποιός, η Sofia Coppola επέλεξε τελικά τον ίδιο δρόμο που ακολουθούν και οι γονείς της, οι κινηματογραφιστές Francis Ford και Eleanor Coppola, πίσω από τις κάμερες, υιοθετώντας, όμως, το δικό της στιλ και βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην 7η Τέχνη. Ηδη το 1999 είχε κάνει το ντεμπούτο της ως σκηνοθέτις μεγάλου μήκους ταινίας με τις «Αυτόχειρες παρθένους», ενώ το 2004 έλαβε και το πρώτο της Οσκαρ, για το πρωτότυπο σενάριο του «Χαμένοι στη μετάφραση», το οποίο επίσης σκηνοθέτησε.

Το 2010 έγινε η πρώτη Αμερικανίδα σκηνοθέτις που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας (είχαν προηγηθεί τρεις άρρενες συνάδελφοί της) για το «Somewhere» και το 2017 η ιστορία την κατέγραψε ως τη δεύτερη γυναίκα που της απενεμήθη το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ των Καννών, για την ταινία «Η αποπλάνηση».

Ανθρωπος χαμηλών τόνων στα προσωπικά της, η S. Coppola έχει προστατέψει τις δύο κόρες που έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της, τον τραγουδιστή Thomas Mars, από την έκθεση στα ΜΜΕ. Δεν ισχύει το ίδιο, βέβαια, και για τη συνταγή της για κανόλι, αγαπημένο επιδόρπιο της οικογένειας Coppola, που τιμά, γαστρονομικά, τις ιταλικές της ρίζες μέσω μιας σειράς γευστικών και οινικών projects.

Συνταγή για νόστιμο κανόλι

Υλικά

12 χωνάκια παγωτού
450 γρ. ρικότα
1/2 φλ. + 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι kosher
1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας (μικρές)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/8 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
12 κεράσια μαρασκίνο, κομμένα στη μέση

Τρόπος παρασκευής

• Με κοφτερό μαχαίρι ψωμιού κόβουμε λοξά το κάτω μέρος από κάθε χωνάκι (αφαιρούμε περίπου 1,5-2 εκ.).

• Ανακατεύουμε καλά σε μπασίνα τη ρικότα με το 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα, αναδιπλώνοντας με τη μαρίζ.

• Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε εσωτερικά στα χωνάκια. Διακοσμούμε τα κανόλιμε ένα κομμάτι κερασιού σε κάθε άκρη τους.

• Τα σερβίρουμε σε πιατέλα, κοσκινίζουμε από πάνω τους τη 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε αμέσως.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style / Γιούλη Συκιώτη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα