Search
Close this search box.
Συνταγή: Πικάντικες Γαρίδες σοτέ με λεμόνι & μάραθο – Μια ισπανική γευστική απόδραση
Πικάντικες γαρίδες ισπανική συνταγή
Credit: Dreamstime

Αν αναζητάτε μια συνταγή γεμάτη μεσογειακή φρεσκάδα, αρώματα και υγιεινά υλικά, οι Πικάντικες Γαρίδες σοτέ με λεμόνι & μάραθο είναι η ιδανική επιλογή. Εμπνευσμένη από την ισπανική κουζίνα, αυτό το πιάτο συνδυάζει το απαλό άρωμα του μάραθου, την πικάντικη ένταση του τσίλι και τη δροσιά του λεμονιού, δημιουργώντας έναν απολαυστικό γευστικό συνδυασμό. Η ισπανική γαστρονομία φημίζεται για τις γρήγορες και γεμάτες ένταση συνταγές με θαλασσινά, και οι γαρίδες σοτέ είναι μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές σε tapas bars και παραθαλάσσια εστιατόρια της Ιβηρικής.

Η επιλογή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου δίνει στο φαγητό αυθεντικό μεσογειακό χαρακτήρα, ενώ το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι προσθέτουν βάθος στη γεύση. Ο συνδυασμός με λεμόνι όχι μόνο τονίζει τη φρεσκάδα της γαρίδας, αλλά δίνει και μια ευχάριστη οξύτητα που ισορροπεί το πιάτο.

Διατροφολογικός πίνακας για τη συνταγή πικάντικες γαρίδες
Credit: Instyle

Το καλύτερο με αυτή τη συνταγή είναι ότι εκτός από γρήγορη και πανεύκολη, αποτελεί και μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή. Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, χαμηλές σε λιπαρά και γεμάτες ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία. Ο μάραθος, το λεμόνι, το τσίλι και τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κάνοντας τη συνταγή αυτή ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Γαρίδες με λεμόνι, πικάντικες γαρίδες, σοτέ θαλασσινά, ισπανική κουζίνα, πιάτο με μάραθο, και ελαφρύ θαλασσινό πιάτο είναι μερικές από τις λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν ιδανικά αυτό το μεσογειακό γευστικό ταξίδι.

Όταν μάλιστα η συνταγή που θα σας προτείνουμε φέρνει την υπογραφή του  Corporate executive chef Κώστα Γεωργατζά τότε είναι σίγουρο πως θα σας μείνει αξέχαστο στη γεύση!

Πικάντικες Γαρίδες σοτέ με λεμόνι & μάραθο

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πικάντικες γαρίδες ισπανική συνταγή
Credit: Dreamstime

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα ανοιχτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά.

Ρίχνουμε το τσίλι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με τον μάραθο και σερβίρουμε ραντίζοντας με φρέσκο ελαιόλαδο.

Προτάσεις: Το σερβίρουμε ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί και διαφορά λαχανικά ραγού (λαχανικών (κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά) ή με σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια ή με ρύζι μπασμάτι ή κους κους. Συνοδεύουμε με λευκό ξηρό κρασί τύπου Verdejo ή Albariño.

Εναλλακτικές υλικών της συνταγής

  • Αντί για τσίλι, μπορείτε να δοκιμάσετε καπνιστή πάπρικα
  • Προσθέστε λίγες ελιές για μεσογειακή ένταση

Πηγή: Η συνταγή φιλοξενήθηκε αρχικά στο περιοδικό real taste & style τεύχος Μαΐου. Το περιοδικό κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα μαζί με την κυριακάτικη Realnews.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα