Search
Close this search box.
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και τυριά για πρωινό Σαββάτου με την οικογένεια
Ομελέτα
Credit: 123RF

Υπάρχουν κάποιες μέρες που έχουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα. Το πρωινό του Σαββάτου είναι μία από αυτές. Όταν η οικογένεια ξυπνά χωρίς ξυπνητήρια, όταν ο καφές αχνίζει στην κουζίνα και τα παιδιά τρέχουν να πιάσουν θέση στο τραπέζι, το σπίτι γεμίζει ζωή και αληθινή θαλπωρή. Είναι η τέλεια στιγμή για ένα πρωινό που δεν θυμίζει τις βιαστικές καθημερινές, αλλά προσφέρει γεύση, απόλαυση και ουσία.

Η ομελέτα φούρνου με λαχανικά και τυριά είναι μια υπέροχη επιλογή γι’ αυτές τις στιγμές. Είναι εύκολη, γρήγορη και γεμάτη αρώματα που κάνουν την κουζίνα να μυρίζει σπιτικό. Παράλληλα, προσφέρει διατροφικά οφέλη που αξίζουν να υπάρχουν σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Τα αυγά, πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνη D, βοηθούν στην ενέργεια και τη συγκέντρωση, ενώ τα λαχανικά προσθέτουν φυτικές ίνες και πολύτιμα αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν τον οργανισμό και βελτιώνουν τη διάθεση. Το τυρί, εκτός από γεύση, χαρίζει ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών, ειδικά στα παιδιά.

Ένα πιάτο που προσαρμόζεται στα γούστα και τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο ψυγείο — από ντομάτες και πιπεριές μέχρι μανιτάρια, κολοκύθια και μυρωδικά. Είναι η απόλυτη συνταγή για να αξιοποιήσετε υλικά και να γεμίσετε την ημέρα σας με γεύση και θετική ενέργεια.

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και τυριά

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 6 αυγά
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα χωρίς σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (κασέρι ή γραβιέρα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη, θυμάρι (προαιρετικά)
Ομελέτα
Credit: 123RF

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την ντομάτα και αφήνετε για 2-3 λεπτά.

Σε μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά.

Ρίχνετε μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά και τα τυριά.

Αδειάζετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρετε χλιαρό με φρέσκο ψωμί, χυμό ή καφέ.

Παραλλαγές & tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, κολοκυθάκια ή ακόμα και βραστή πατάτα σε κύβους.
  • Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη καπνιστή γαλοπούλα ή μπέικον.
  • Για πιο ελαφριά εκδοχή, χρησιμοποιήστε μόνο ασπράδια και light τυριά.
  • Συνοδεύστε με σαλάτα ρόκας-ντομάτας για ακόμη πιο ισορροπημένο πιάτο.

Αν σας αρέσουν οι ομελέτες σας προτείνουμε τη συνταγή του Corporate executive chef Κώστα Γεωργατζά Tortilla de Papas Española – Ομελέτα φούρνου με πατάτες & κρεμμύδι – Μια ισπανική συνταγή που θα λατρέψεις και θα σας μείνει αξέχαστη στη γεύση!

Για περισσότερες συνταγές να επισκέπτεστε το section taste & style του instyle.gr.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα