Οι ασιατικές γεύσεις της κορυφαίας Chef DeAille Tam
Chef DeAille Tam

Λέγεται DeAille Tam και είναι η καλύτερη γυναίκα chef στην Ασία για το 2021. Η ίδια μάλλον δεν θα φανταζόταν ότι θα ερχόταν η στιγμή αυτής της διάκρισης, όταν ανακάλυπτε τυχαία, όσο σπούδαζε μηχανικός, πως της αρέσει να μαγειρεύει. Η διαπίστωση αυτού του πάθους ήταν αρκετή για να εγκαταλείψει το πρότερο αντικείμενό της και να γραφτεί σε σχολή μαγειρικής. Βεβαίως, δεν είναι μόνο η αγάπη της για το φαγητό που την έφερε εδώ ή που της χάρισε αστέρι Michelin πριν από τρία χρόνια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Obscura (@obscura_shanghai)

Η DeAille Tam γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, αλλά μετακόμισε στον Καναδά όταν ήταν 10 ετών. Εκεί βρισκόταν όταν διαπίστωσε πως ονειρευόταν μια ζωή μέσα σε επαγγελματικές κουζίνες. Εκεί γνώρισε και τον συμπατριώτη της Simon Wong, που επίσης άφησε τις ιατρικές του σπουδές για τα κάλλη της γαστρονομίας. Ως ζευγάρι επέστρεψαν για δουλειά στην πατρίδα τους το 2014 και μαζί άνοιξαν τον Νοέμβριο του 2020 τo εστιατόριο «Obscura» στη Σαγκάη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Obscura (@obscura_shanghai)

Πριν, όμως, από τη δημιουργία του, ταξίδεψαν επί έναν χρόνο στην Κίνα, κάνοντας έρευνα στις τοπικές κουζίνες. Έτσι προέκυψε ένα μενού εμπνευσμένο από τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας, με σύγχρονες ερμηνείες κλασικών γεύσεων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Obscura (@obscura_shanghai)

Πέρα από την έρευνα, αλλά και το πάθος, η διάκριση της chef DeAille Tam οφείλεται εν τέλει και «στις εκλεπτυσμένες τεχνικές και την άψογη παρουσίαση που μαρτυρούν τις σπουδές της στη Μηχανική. Εκ φύσεως περίεργη για τις δομικές ιδιότητες, η chef αποκαλύπτει σε κάθε πιάτο το αναλυτικό της στιλ, την πειθαρχημένη ακρίβεια και την εμμονή της στη λεπτομέρεια».

Πηγή: real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα