Η μαγεία των γιορτών και η αγάπη για την υψηλή γαστρονομία συναντώνται στο Le Jardin στην οδό 30 Montaigne, στο Παρίσι, με την αποκάλυψη του πρώτου χριστουγεννιάτικου κορμού (bûche de Noel) του πολυβραβευμένου σεφ Yannick Alléno, σε περιορισμένη έκδοση. Εμπνευσμένη από το πνεύμα του οίκου Dior και την ίδια την κομψότητα του Christian Dior, η δημιουργία αυτή αποτελεί ένα μικρό έργο τέχνης μιας και τα πλισαρισμένα πέταλα από λευκό βελούδο παραπέμπουν στο haute couture φόρεμα Francis Poulenc του 1950, συνδυάζοντας ποιότητα, φινέτσα και γιορτινή ατμόσφαιρα.


Στο εσωτερικό του κορμού κρύβεται μια προσεκτικά ισορροπημένη σύνθεση γεύσεων. Κρεμώδες crémeux από μαύρη σοκολάτα grand cru, τραγανό στρώμα φουντουκιού και η φρουτώδης γλυκύτητα της μαρμελάδας μανταρίνι δημιουργούν μια αρμονία που αιχμαλωτίζει τον ουρανίσκο. Συμπληρώνεται από mousse με γεύση pain d’épices και ελαφρύ σοκολατένιο μπισκότο, προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας και κομψότητας.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ωδή στην απόλαυση, τον διαμοιρασμό και την τέχνη της γαστρονομίας, που συνδέει την υψηλή τέχνη με τη χαρά των γιορτών. Ο κορμός είναι διαθέσιμος από τις 15 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά στο Le Jardin, ενώ οι προκρατήσεις του είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα Δεκεμβρίου. Κάθε κομμάτι προσκαλεί τους λάτρεις της γεύσης να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, όπου η σοκολάτα, τα φρούτα και τα μπαχαρικά συναντούν την αισθητική της Dior σε μια απόλυτα γιορτινή αρμονία.
