Νοστιμιά και χρώμα δια χειρός Ben Murphy

O Ben Murphy, επικεφαλής σεφ στο Launceston Place του Λονδίνου, μοιράζεται μαζί μας τους τρόπους που μαγειρεύει με πορτοκάλια.

Ben Murphy – www.instagram.com/p/CYkHrxYA_u_/

«Με τόσο έντονη και υπέροχη γεύση, τα πορτοκάλια ταιριάζουν καλά σχεδόν με τα πάντα, υπό την προϋπόθεση ότι θα φροντίσετε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τη γλύκα τους. Ιδιαίτερα τα πουλερικά αναδεικνύονται τέλεια όταν συνδυάζονται μαζί τους.

Στο Launceston Place, για παράδειγμα, σερβίρουμε ένα πιάτο με πιτσούνι και ζελέ πορτοκαλιού. Για να το φτιάξουμε, προσθέτουμε τον χυμό του σε ζεστή καραμέλα και το αποτέλεσμα έχει αρκετή ένταση με ελαφρώς πικρή επίγευση.

Το εσωτερικό του Launceston Place.

Για ένα κλασικό γαλλικό πιάτο με πάπια, προσθέτουμε πορτοκάλι σε μια πλούσια σάλτσα ή, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, προσφέρουμε μπούτι πάπιας κονφί με σαλάτα πορτοκαλιού. Μια άλλη ωραία ιδέα για σαλάτα είναι να πάρετε πρασινάδες και να προσθέσετε καρύδια και μια βινεγκρέτ φτιαγμένη με τον χυμό του φρούτου και ξίδι από σέρι.

Ο Chef Patron Ben Murphy και ο Γενικός Διευθυντής του Launceston Place.

Ο χυμός θα προσδώσει φρεσκάδα σε μια μπισκ αστακού, ενώ θα αναβαθμίσει εποχιακά επιδόρπια, όπως ένα σορμπέ που, μεταξύ άλλων, περιέχει φύλλα δάφνης, κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, γαρύφαλλο και κρασί. Εναλλακτικά μπορείτε να ενσωματώσετε τον χυμό σε μια μους.

Σφαίρα σοκολάτας με μήλο και αγγούρι.

Στο εστιατόριο φτιάχνουμε παγωμένες σφαίρες στο σχήμα του φρούτου και τις γεμίζουμε με μους αρωματισμένη με πορτοκάλι.

Το βράδυ μπορείτε να φτιάξετε ένα κοκτέιλ. Μια καλή ιδέα είναι σε ένα Old Fashioned να προσθέσετε μια φέτα πορτοκαλιού ή να αρωματίσετε ένα σιρόπι ζάχαρης με ξύσμα και να το ανακατέψετε με τζιν. Και τα δύο είναι υπέροχα και μπορείτε να τα απολαύσετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.»

Δοκιμάστε ένα ιδιαίτερο Gin & Tonic.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα