Nicholas Stefanelli: Γεύσεις με “Philotimo” στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στο Μέριλαντ, με ελληνικές και ιταλικές ρίζες, ο chef Nicholas Stefanelli έχει ήδη τιμήσει το ιταλικό κομμάτι της καταγωγής του από το 2015, όταν άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην Ουάσιγκτον, το «Masseria», για το οποίο έλαβε αστέρι Michelin την επόμενη χρονιά.


Τώρα, ήρθε η ώρα να αποτείνει φόρο τιμής και στο ελληνικό, μέσα από τις δημιουργίες του εστιατορίου «Philotimo», το οποίο επίσης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο N. Stefanelli ταξίδεψε εκτενώς στην Ελλάδα, γνώρισε παραγωγούς και πραγματοποίησε έρευνα προκειμένου να καταλάβει τη διασπορά των γεύσεων από την αρχαιότητα έως σήμερα και να βρει τις πολυεθνικές ρίζες τοπικών ελληνικών πιάτων.

Philotimo

Με το «Philotimo» δεν ήθελε απλώς να δημιουργήσει ένα ακόμα ελληνικό εστιατόριο, αλλά να «πούμε την ιστορία του φαγητού και του κρασιού και να δείξουμε πόση πολυπλοκότητα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή» (σ.σ.: εννοεί και εκείνα τα μέρη όπου υπήρξε διαχρονικά ελληνική επίδραση).

Το πέντε πιάτων tasting menu του περιλαμβάνει μια επιλογή ορεκτικών στην αρχή και γλυκών στο τέλος, με τους επισκέπτες να επιλέγουν τρία ακόμα πιάτα λαχανικών, ζυμαρικών, θαλασσινών ή κρεατικών, μεταξύ των οποίων η παστιτσάδα και τα σκιουφιχτά, η συναγρίδα πλακί και το χριστόψαρο, οι αγκινάρες αλά πολίτα και τα γεμιστά, το λεμονάτο αρνάκι και η μαγειρίτσα με πιτσούνι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα