Νέα Ζηλανδία: Πρωτοπορεί στο οικολογικό κρασί

Με το 96% των αμπελώνων της Νέας Ζηλανδίας να έχουν πιστοποιηθεί πλέον ως βιώσιμοι, η νησιωτική χώρα του Ειρηνικού ωκεανού μπορεί να περηφανεύεται ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία της οικολογικής οινικής παραγωγής.

Η 2022 Sustainability Report, την οποία εξέδωσε η ένωση οινοποιών της χώρας, κάνει λόγο για 1.840 αμπελώνες και 310 οινοποιεία που έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση. Τα μέλη τής ένωσης έχουν θέσει σημαντικούς στόχους
για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, μεταξύ των οποίων τα μηδενικά απόβλητα και το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

Ήδη, το 58% των οινοποιείων έχει υιοθετήσει πρωτοβουλίες για τη μείωση του αποτυπώματός του, όπως την εμφιάλωση σε ελαφριά μπουκάλια και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ενώ βήματα γίνονται και για τη μείωση της χρήσης νερού, με τη συντριπτική πλειοψηφία τόσο των αμπελώνων όσο και των οινοποιείων να διαθέτουν σχέδια εξοικονόμησής του.

«Για εμάς, βιωσιμότητα σημαίνει να καλλιεργούμε τα σταφύλια μας και να παράγουμε τα διάσημα κρασιά μας με τέτοιο τρόπο ώστε πολλές γενιές που θα ακολουθήσουν να έχουν την ίδια ευκαιρία», σχολίασε ο Edwin Massey, εκπροσωπώντας την ένωση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα