Μια βουδίστρια μοναχή, η Jeong Kwan, κέρδισε το Icon Award στην Ασία
Photo credit: Davin Park
Monk Jeong Kwan winner of Icon Award - Asia's 50 Best Restaurants 2022. Photo credit Davin Park

Δεν έχει εργαστεί ποτέ σε κουζίνα εστιατορίου, κι όμως ήταν η αποδέκτης του Icon Award από τα φετινά Asia’s 50 Best Restaurant Awards. Ο λόγος για τη Νοτιοκορεάτισσα βουδίστρια μοναχή Jeong Kwan, που αποτελεί πηγή έμπνευσης χάρη στη φιλοσοφική προσέγγισή της στη μαγειρική και στην εξαίρετη απόδοσή της στη μοναστηριακή κουζίνα.

credit: www.theworlds50best.com

Έχοντας μεγαλώσει σε φάρμα έως τα 17 της, έμαθε να σέβεται τη φύση και τις εποχές. Με την είσοδό της σε βουδιστικό μοναστήρι, συνδύασε αυτόν τον σεβασμό με τις παραδόσεις της μοναστηριακής κουζίνας, που χάνονται στα βάθη των αιώνων, καθώς και με τις βουδιστικές αρχές που έχουν στον πυρήνα τους την υγιεινή διατροφή και το να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο.

Στην ταπεινή της κουζίνα στο μοναστήρι Baekyangsa, οι επισκέπτες γίνονται κοινωνοί των μυστικών των παραδοσιακών κορεατικών γεύσεων.

credit: www.theworlds50best.com

Ένας εξ αυτών ήταν ο Γάλλος chef Eric Ripert, που, όταν επισκέφθηκε το Baekyangsa, εντυπωσιάστηκε από την ολιστική προσέγγισή της στη μαγειρική – ήταν και εκείνος που την «έβγαλε» εκτός των τειχών του μοναστηριού, για να ακολουθήσουν βεβαίως και άλλοι σπουδαίοι chefs που σήμερα υποκλίνονται με σεβασμό στην κουζίνα της.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα