Search
Close this search box.
Mario Carbone: Το εστιατόριο του γνωστού σεφ-φαινόμενο της Νέας Υόρκης – Η νέα γαστρονομική έκδοση – Συνταγή για πεντανόστιμα κεφτεδάκια
Ο σεφ Mario Carbone επί τω έργω. Φτιάχνοντας τη μοναδική σάλτσα ντομάτας του. Credit: mariocarbone / Instagram

Το εστιατόριο Carbone, γνωστό για τον συνδυασμό υψηλής γαστρονομίας με θεατρικότητα στο σερβίρισμα, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διάσημα γαστρονομικά hotspots της Νέας Υόρκης. Διάσημοι όπως η Rihanna και η Kim Kardashian συχνάζουν στον εντυπωσιακό ρετρό χώρο του, ενώ το εμβληματικό του πιάτο του γνωστού και αγαπητού σεφ Mario Carbone, τα πικάντικα ριγκατόνι με βότκα, κατέκτησε το διαδίκτυο μέσα από βίντεο influencers στο Instagram και το TikTok.

Από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline
Credit: assouline.com
Από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline
Credit: assouline.com

Η επιτυχία του Carbone οδήγησε σε επέκταση με εστιατόρια σε Miami Beach, Dallas, Las Vegas, Ντόχα, Χονγκ Κονγκ και Ριάντ, όλα με την ίδια θερμή υποδοχή από το κοινό. Παράλληλα, το εστιατόριο λανσάρισε τη σειρά Carbone Fine Foods, προσφέροντας σάλτσες για το σπίτι, αλλά και ρούχα εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία του brand.

Τώρα, το Carbone κυκλοφορεί ένα πολυτελές βιβλίο σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Assouline. Το Carbone by Assouline αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας του εστιατορίου μέσα από 150 φωτογραφίες και πολλές συνταγές. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Aπό αυτό το βιβλίο είναι και η συνταγή με τα περίφημα κεφτεδάκια του γνωστού σεφ. Απολαύστε την!

To βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline
Credit: assouline.com
Από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline
Credit: assouline.com
Από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline
Credit: assouline.com

Τα κεφτεδάκια του Mario Carbone

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 35 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά για τα κεφτεδάκια

  • 2 ¼ φλιτζάνια λευκό ψωμί (μπαγιάτικο), χωρίς κόρα, κομμένο σε κυβάκια ½ ίντσας
  • 1 φλιτζάνι + 3 κ.σ. πλήρες γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (και επιπλέον για το μαγείρεμα)
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι
  • 12 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ⅓ φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ. αλάτι kosher
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά (80/20)
  • 340 γρ. κιμάς από μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 340 γρ. γλυκό ιταλικό λουκάνικο, χωρίς το περίβλημα
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (Parmigiano-Reggiano, 24 μηνών ωρίμανσης)

Τρόπος Παρασκευής

  • Τοποθετήστε το ψωμί και το γάλα σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα να μουλιάσουν.
  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα (16-18 λεπτά).
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
  • Προσθέστε τον μαϊντανό και το αλάτι και ανακατέψτε.
  • Όταν το μείγμα κρυώσει εντελώς, προσθέστε τους κιμάδες, το αυγό και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στραγγίξτε το ψωμί από το γάλα και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά για να μη σφίξει.
  • Πλάστε κεφτεδάκια 2 ¼ ιντσών (περίπου 22 κομμάτια) και βάλτε τα στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.
Από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline
Credit: assouline.com

    Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας

    • 5 ½ φλιτζάνια κονσερβοποιημένες ντομάτες, πολτοποιημένες
    • 3 ½ κ.γ. αλάτι kosher
    • 2 ¼ κ.γ. ζάχαρη
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υλικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
    • Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αποσύρετε από τη φωτιά.

    Οδηγίες μαγειρέματος

    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
    • Ρίξτε 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
    • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές (4-6 λεπτά ανά παρτίδα).
    • Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στο πυρίμαχο σκεύος, φροντίζοντας να βρίσκονται σε μία στρώση.
    • Πασπαλίστε με ¾ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα και καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία των κεφτέδων να φτάσει τους 60°C.
    • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά.
    • Μόλις τα κεφτεδάκια βγουν από τον φούρνο, μεταφέρετέ τα απαλά στη σάλτσα και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 70°C

    Σερβίρισμα

    • Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα ή ατομικά πιάτα.
    • Περιχύστε με σάλτσα και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
    • Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και στολίστε με τηγανητά φύλλα βασιλικού.

      Απολαύστε τα διάσημα κεφτεδάκια του Mario Carbone με μια καλή παρέα και ένα ποτήρι κρασί!

      Tags:

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

      Newsletter

      #StayInStyle

      Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα