Μaria Menounos: Συνταγή από τα χεράκια της – Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με φέτα και ρικότα
Credit: mariamenounos/Instagram

Ήταν το 2006, όταν η Αθήνα θα φιλοξενούσε τον διαγωνισμό της Eurovision και οι περισσότεροι ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομα «Μαρία Μενούνος». Η μπριόζα Ελληνοαμερικανίδα, που επελέγη να συμπαρουσιάσει τον διαγωνισμό μαζί με τον Σάκη Ρουβά, μπορεί να ήταν σχεδόν άγνωστη στη χώρα καταγωγής της, ερχόταν όμως με τηλεοπτικές περγαμηνές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Κόρη του Κώστα και της Λίτσας Μενούνος και γεννημένη το 1978 στη Μασαχουσέτη, η Μαρία κέρδισε, το 1996, τον τίτλο της «Miss Massachusetts Teen USA». Την καριέρα της, όμως, δεν την έχτισε μετά στις πασαρέλες, αλλά στους τηλεοπτικούς δέκτες, ξεκινώντας ως ρεπόρτερ για το «Chanel One News», για να φτάσει σήμερα να παρουσιάζει το «E! News», τη ναυαρχίδα του αμερικανικού ψυχαγωγικού δικτύου «Ε! Entertainment».

Ίσως το πιο περίεργο στο βιογραφικό της Μαρίας Μενούνος είναι ότι λαμβάνει μέρος σε αγώνες… κατς (!), ενώ από την άλλη το ότι έχει κληρονομήσει από την Ελληνίδα μητέρα της την αγάπη για τη μαγειρική, δεν είναι κάτι που εκπλήσσει. Η μαμά Λίτσα και η Μαρία εξέδωσαν από κοινού το 2016 το βιβλίο μαγειρικής «Every Girl’s Guide to Cooking», με διάφορες συνταγές να βρίσκονται επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της παρουσιάστριας.

Διάφοροι επώνυμοι είχαν πει τον καλό τους λόγο για το βιβλίο αυτό όταν κυκλοφόρησε. Συγκεκριμένα, η Julianne Hough ανέφερε: “Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ο Μπρουκς και εγώ λατρεύουμε πάντα να πηγαίνουμε στο σπίτι της Μαρίας είναι το φαγητό. Βιώνουμε από πρώτο χέρι πόσο νόστιμα και απίστευτα είναι τα πιάτα της και της μαμάς της. Αυτό το βιβλίο μαγειρικής θα είναι ένα από τα απαραίτητα για την κουζίνα μου.”

Η ‘μαμά’ Kris Jenner πάλι είπε τον δικό της καλό λόγο: “Όλοι στο σπίτι μας αγαπούν τη μαγειρική της Μαρίας και της μαμάς της. Έχουν την ικανότητα να κάνουν το υγιεινό φαγητό να νοστιμίζει. Οι συνταγές της είναι τόσο απλές, γρήγορες και εύκολες που η Every Girl (κάθε κορίτσι) μπορεί να τις διαχειριστεί, όσο ταραχώδες κι αν είναι το πρόγραμμά της. Αλλά περισσότερο από ένα απλό βιβλίο μαγειρικής, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο από ανεκτίμητες συμβουλές και κόλπα της Μαρίας.”

Η δε Khloé Kardashian συμπλήρωσε: “Ο συνδυασμός των λύσεων της Μαρίας, όπως τα smoothies καφεΐνης, τα προετοιμασμένα πρωινά της και οι νέες ιδέες για σνακ πρωτεΐνης, και η ικανότητά της να κάνει τα λαχανικά νόστιμα, καθιστούν αυτό το βιβλίο τον τέλειο σύντροφο για τη σημερινή γυναίκα που θέλει να έχει τον έλεγχο της διατροφής της.”

Από αυτό το βιβλίο σας παρουσιάζουμε και εμείς τη συνταγή: Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας.

Γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και ρικότα

Υλικά για 4 άτομα
2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
1/4 κούπας ελαιόλαδο
225 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κούπα τυρί ρικότα
1 μεγάλο αβγό
1 κ.γ. σπασμένο
κόκκινο πιπέρι
μαύρο πιπέρι
450 γρ. σάλτσα μαρινάρα*

Appetizer of stuffed eggplant with ricotta cheese in tomato sauce close-up in a plate on the table. horizontal

Τρόπος παρασκευής

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τις λωρίδες της μελιτζάνας. Τις λαδώνουμε και από τις δυο μεριές και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
• Σε μπολ αναμειγνύουμε καλά τη φέτα, τη ρικότα, το αβγό, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, αλλά τον διατηρούμε αναμμένο.
• Μόλις οι μελιτζάνες κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, απλώνουμε σε κάθε λωρίδα από το μείγμα του τυριού και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.
• Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί -με την ένωση προς τα κάτω για να μην ανοίξουν- τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

* Μια απλή σάλτσα από ντοματίνια κονσέρβας, με ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και ρίγανη ή βασιλικό.

Πηγή: real taste & style Aπό το τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα μαζί με τη Realnews.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα