Κώστας Γεωργατζάς: Η συνταγή της Τετάρτης – Με όσπρια και άρωμα Ανατολής

Μια πρωτότυπη συνταγή οσπρίων με πινελιά Ανατολής. Τα όσπρια είναι μια υπερτροφή που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και ξεχειλίζουν από βιταμίνες Β και Ε, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και πολλά ιχνοστοιχεία που ενδυναμώνουν και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Από τον Corporate Executive Chef Κώστα Γεωργατζά

Κρέμα από διπλομαγειρεμένα μαύρα φασόλια με καπνιστό μπέικον και πράσινο τσίλι

Υλικά

120 γρ. μαύρα φασόλια

100 γρ. φασόλια πίντο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

300 ml. ζωμό λαχανικών

1 πράσινο τσίλι κομμένο σε φέτες

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

• Βάζουμε τα μαύρα φασόλια και τα φασόλια πίντο να βράσουν χωριστά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πλήρως. Τα στραγγίζουμε δίχως να τα κρυώσουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

• Στη συνέχεια ρίχνουμε τα βρασμένα φασόλια και τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να σπάσουμε τα φασόλια και να χυλώσει το φαγητό.

• Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσίλι.

• Συνοδεύουμε την κρέμα φασολιών με νάτσος.

Πηγή: Συνταγή του σεφ Κώστα Γεωργατζά από το real taste & style – τεύχος Οκτωβρίου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα