Search
Close this search box.
Κινέζικες τηγανίτες με φρέσκο κρεμμυδάκι: Η πιο τραγανή συνταγή που θα λατρέψετε!
Κινεζικές τηγανίτες με φρέσκο κρεμμυδάκι
Credit: Food4Media

Αν αγαπάτε τις street food γεύσεις και τις αρωματικές, πικάντικες πινελιές της ασιατικής κουζίνας, τότε οι κινεζικές τηγανίτες με φρέσκο κρεμμυδάκι (Chinese spring onion pancakes) είναι μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Εύκολες στην παρασκευή, υπέροχα τραγανές και γεμάτες αρώματα από κινέζικα μπαχαρικά, συνοδεύουν τέλεια crispy πάπια, dumplings, stir fry λαχανικά ή απλώς ένα μπολάκι με πικάντικο chili oil.

Η συγκεκριμένη συνταγή μάς έρχεται από τη βραβευμένη αρτοποιό Sophie Carey και την εταιρεία Matthews Cotswold Flour, και είναι ιδανική για brunch, finger food σε φιλικά τραπεζώματα ή για να προσθέσετε έναν ανατολίτικο αέρα στις καθημερινές σας γεύσεις. Το καλύτερο; Μπορείτε να την κάνετε 100% vegan, αντικαθιστώντας το λαρδί με φυτικό λάδι.

Διατροφικές πληροφορίες (ανά 1 τηγανίτα – περίπου 60γρ.)

  • Θερμίδες: 145 kcal
  • Υδατάνθρακες: 18g
  • Λιπαρά: 7g
  • Κορεσμένα: 2,5g
  • Πρωτεΐνη: 3g
  • Φυτικές Ίνες: 1g
  • Αλάτι: 0,3g

Οι τηγανίτες αυτές έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε θερμίδες, ενώ η παρουσία του φρέσκου κρεμμυδιού προσφέρει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και θειούχες ενώσεις που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Η χρήση κινέζικου five spice δίνει πλούσιο άρωμα, χωρίς να προσθέτει επιπλέον λιπαρά ή θερμίδες.

Κινεζικές τηγανίτες με φρέσκο κρεμμυδάκι
Credit: Food4Media

Κινεζικές τηγανίτες με φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά

250g Matthews Regenerative All Purpose Flour (ή άλλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

170g νερό (καυτό, απευθείας από βραστήρα)

3 κ.σ. λαρδί (ή φυτικό λάδι για vegan εκδοχή)

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. λευκό πιπέρι

1 κ.γ. κινέζικο five spice* (βλ.στο τέλος του θέματος)

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. αλεύρι

Κινεζικές τηγανίτες με φρέσκο κρεμμυδάκι
Credit: Food4Media

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το καυτό νερό και μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο περίπου 30x40cm και πάχος 2mm.
  • Σε μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο λαρδί (ή λάδι), τις 2 κ.σ. αλεύρι, το five spice, το αλάτι και το λευκό πιπέρι μέχρι να γίνει πάστα.
  • Απλώστε το μείγμα πάνω στη ζύμη και πασπαλίστε ομοιόμορφα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό, όπως το ρολό Ελβετίας.
  • Κόψτε το ρολό σε κομμάτια 5-6cm.
  • Τοποθετήστε κάθε κομμάτι κάθετα (να φαίνεται η «σπείρα») και πιέστε με πλάστη να ανοίξει σε δίσκο 1cm.
  • Σε τηγάνι με λίγο φυτικό λάδι, τηγανίστε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με soy sauce, chili oil ή plum sauce.
Το κινέζικο five spices μυρωδικό
Credit: 123RF

Τι περιέχει το κινέζικο five spice

Το κινέζικο five spice είναι ένα παραδοσιακό μείγμα πέντε αρωματικών μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ευρέως στην κινεζική και γενικότερα στην ασιατική κουζίνα. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι ισορροπεί τις πέντε βασικές γεύσεις: γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό και πικάντικο.

Συνήθως περιλαμβάνει:

  • Γλυκάνισο αστεροειδές (star anise)
  • Γαρύφαλλο
  • Κινέζικη κανέλα (cassia)
  • Σπόρους μάραθου (fennel seeds)
  • Σιτσουανέζικο πιπέρι (Sichuan peppercorns)

Κάποιες παραλλαγές μπορεί να περιέχουν πιπέρι ή τζίντζερ, όμως η κλασική πεντάδα παραμένει αυτή. Το five spice χαρίζει έντονο άρωμα, βάθος και μια ιδιαίτερη γλυκόπικρη αίσθηση σε πιάτα με κρέας, stir fries, σάλτσες και φυσικά σε τηγανίτες όπως οι Chinese spring onion pancakes.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα