ΙΕΚ-ΑΚΜΗ: Μία νόστιμη συνταγή για να εντάξετε στο οικογενειακό σας μενού – Μεξικάνικα αβγά

Τα σχολεία έχουν ανοίξει και οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, υπό την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους, executive chef Αντιγόνης Στρατηλάτη, σας παρουσιάζουν μία νόστιμη συνταγή κατάλληλη για παιδιά, γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά για να την εντάξετε στο οικογενειακό σας μενού: μεξικάνικα αβγά φούρνου που τραβούν την προσοχή με τα ζωηρά τους χρώματα. Ο χρόνος προετοιμασίας για τη συνταγή μας δεν ξεπερνά τα είκοσι λεπτά ενώ χρόνος μαγειρέματος διαρκεί μία ώρα και ένα τέταρτο, περίπου. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη συνταγή σας είναι ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά κόκκινη, ντομάτα, ζάχαρη, κύμινο, γλυκό μπούκοβο, εάν σας αρέσει και φυσικά έξι αβγά. Εμείς δεν έχουμε να σας πούμε τίποτα άλλο παρά να ευχηθούμε καλή σας επιτυχία!

Μεξικάνικα αβγά φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 10-20 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα: 1 κ.σ. ελαιόλαδο – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη – 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη – 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη – 1 κ.γ. ζάχαρη – 1 κ.γ. κύμινο – 1 κ.γ. γλυκό μπούκοβο (προαιρετικά) – 6 αβγά

Μεξικάνικα αβγά φούρνου: Προετοιμασία
Κόβουμε τις πιπεριές
Ο σπουδαστής στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ κόβει τις πιπεριές

Τρόπος παρασκευής: Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ανακατεύοντας για 10 λεπτά. • Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το κύμινο και το μπούκοβο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει η σάλτσα. • Τη ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ισιώνουμε την επιφάνεια και ανοίγουμε έξι ρηχές γούβες. Σπάμε σε κάθε γούβα από ένα αβγό και βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις. • Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τα αβγά και σερβίρουμε αμέσως.

Νόστιμα και γευστικά για ένα κυριακάτικο πρωινό
Τα έξι αβγά μας φωτογραφημένα αμέσως μόλις βγήκαν από τον φούρνο
Ο τρόπος που θα σερβιριστεί μια συνταγή είναι η “μισή γεύση” της

Φωτογραφίες: Λυδία Σαποκίλη

Oργάνωση παραγωγής & συνταγές: Αντιγόνη Στρατηλάτη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα