Search
Close this search box.
Η ρυζοσαλάτα που κάνει το lunch break στο γραφείο… απόλαυση
Διάλειμα για γεύμα στο γραφείο
Credit: 123RF

Η καθημερινότητα μιας γυναίκας που εργάζεται και ταυτόχρονα φροντίζει την οικογένειά της, μοιάζει πολλές φορές με αγώνα δρόμου. Ξυπνάτε νωρίς, ετοιμάζετε τα παιδιά για το σχολείο, οργανώνετε το σπίτι και πριν καλά καλά πιείτε μια γουλιά καφέ, πρέπει να ετοιμαστείτε και να φύγετε για το γραφείο. Ανάμεσα σε όλα αυτά, το φαγητό σας συχνά περνά σε δεύτερη μοίρα — όμως δεν χρειάζεται να μένετε νηστικές ή να καταφεύγετε σε πρόχειρες λύσεις.

Σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη, υγιεινή και χορταστική συνταγή για ρυζοσαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ ή νωρίς το πρωί, να τη βάλετε σε ταπεράκι και να την πάρετε μαζί σας στο γραφείο. Ελαφριά, δροσερή και πλούσια σε γεύση, θα σας κρατήσει χορτάτες χωρίς τύψεις και θα σας γεμίσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και φέτα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα
  • 1/2 αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 6-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φέτα σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
Ριζοσαλάτα
Credit: ChatGpt Image

Τρόπος παρασκευής

  • Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε όλα τα λαχανικά (αγγούρι, πιπεριά, καρότο, ντοματίνια) και προσθέτετε τη φέτα.
  • Σε μικρό μπολ, χτυπάτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές dressing.
  • Ανακατεύετε το ρύζι με τα λαχανικά και τη φέτα, ρίχνετε το dressing και ανακατεύετε ελαφρά.
  • Γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό και διατηρείτε σε ταπεράκι στο ψυγείο μέχρι να το πάρετε μαζί σας.

Τip: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ελιές, καλαμπόκι ή τόνο για πιο χορταστική εκδοχή. Είναι το ιδανικό φαγητό για το γραφείο, γιατί τρώγεται εύκολα, δεν χρειάζεται ζέσταμα και παραμένει φρέσκο για ώρες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα