Search
Close this search box.
Η πιο απλή συνταγή για λαχταριστό cheesecake με 6 υλικά
Cheesecake κομμάτι
Credit: 123RF

Δροσερό, μπισκοτένιο και με πλούσια γεύση δεν είναι τυχαίο που το cheesecake είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά σε όλο τον κόσμο. Είναι το τέλειο επιδόρπιο για κάθε εποχή και για κάθε περίσταση.

Είτε σχεδιάζετε ένα τραπέζι με φίλους ή απλά λαχταράτε ένα γλυκό, σας προτείνουμε μία απλή και ιδιαίτερα εύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε γρήγορα σπιτικό cheesecake που θα ζήλευαν και οι επαγγελματίες.

Cheesecake με 6 υλικά

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη βάση

  • 250γρ. μπισκότα digestive
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 600γρ. κρεμώδες τυρί
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη

  • Γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Το τσιζκέικ έτοιμο για να το δοκιμάσουμε
Credit: Gemini Generated Image

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε στη βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας τον πολυκόφτη ή τα βάζουμε σε σακούλα και τα χτυπάμε μ’ έναν πλάστη, μέχρι να γίνουν σκόνη. Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα που θα κρατήσει το σχήμα του όταν το πιέσετε.

Σπάμε τα μπισκότα για τη βάση του τσιζκέικ
Credit: Gemini Generated Image

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιρέξ περίπου 20×30 εκ., στρώνοντάς το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια, ώστε η βάση να είναι συμπαγής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε τη βάση να κρυώσει τελείως. Αυτό θα βοηθήσει την κρέμα που θα ετοιμάσουμε να σταθεί καλύτερα πάνω της.

Τσιζκέικ ετοιμάζουμε και πατάμε τη βάση από τα μπισκότα
Credit: Gemini Generated Image

Ετοιμάζουμε με κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το κρεμώδες τυρί με την άχνη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει η κρέμα απαλή και αφράτη. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του cheesecake με το γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα που έχουμε επιλέξει.

Τσιζκέικ ετοιμάζουμε κρέμα
Credit: Gemini Generated Image

Καλή απόλαυση!

Tip: Για ακόμα πιο γρήγορη εκδοχή, μπορείτε να παραλείψετε το ψήσιμο της βάσης, απλώς πιέζοντας καλά τα μπισκότα με βούτυρο και αφήνοντάς τα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν. Το αποτέλεσμα θα είναι λίγο πιο μαλακό, αλλά εξίσου νόστιμο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα