Η Δανία στην κορυφή!

Από τις αρχές του φθινοπώρου, το διασημότερο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, το «Noma», τραβά πάνω του τα φώτα τις δημοσιότητας, αρχικά για το τρίτο αστέρι Michelin που έλαβε και έπειτα για την κυριαρχία του επί των καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο, αφού βρέθηκε στην 1η θέση της λίστας των World’s 50 Best Restaurants.

Photo Credit – Claes Bech-Poulsen

Γνωρίζετε, όμως, ότι και η δεύτερη θέση της εν λόγω λίστας ανήκει σε εστιατόριο της δανέζικης πρωτεύουσας; Το «Geranium», δεύτερο αλλά καθόλου… καταϊδρωμένο, δεν απογειώνει απλώς την έννοια της εποχικότητας των υλικών, αλλά, χάρη στη δημιουργικότητα του chef του φημίζεται και για την καλλιτεχνία των πιάτων του.

Ο Rasmus Kofoed εκθειάζεται για την έμφυτη ικανότητά του να δημιουργεί εντυπωσιακές συνθέσεις, αξιοποιώντας με μαεστρία τα χρώματα και τον όγκο των υλικών και δημιουργώντας συνέργειες ανάμεσα στη γεύση και στην αισθητική. Εγινε μάλιστα ο πρώτος chef στη Δανία με τρία αστέρια Michelin πίσω στο 2016, ενώ είναι και ο μόνος έως τώρα που έχει κερδίσει χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής Bocuse d’Or.

Το δε «Geranium» του πρωτοεμφανίστηκε στη λίστα των World’s 50 Best το 2012, στη θέση 49, και εννιά χρόνια μετά έχει φτάσει να φλερτάρει με την κορυφή.

Photo Credit – Claes Bech-Poulsen

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα