Η chef Pam είναι η βασίλισσα της γαστρονομίας στην Ασία
Η σεφ Pichaya Soontornyanakij είναι η καλύτερη γυναίκα chef της Ασίας για το 2024
Credit:@chef.pam/instagram

Το όνομά της είναι γλωσσοδέτης, αλλά οι δημιουργίες της είναι γαστρονομικά ποιήματα που σε αφήνουν άφωνο!

Η Pichaya ‘Pam’ Soontornyanakij ζει, αναπνέει και δημιουργεί στη μακρινή και εξωτική Ταϊλάνδη.

Η chef Pam, όπως είναι γνωστή, θέλει πάντοτε οι κατσαρόλες και τα τηγάνια της να θριαμβεύουν εξ ου και η πελώρια ανταμοιβή που έλαβε. Η γλυκιά μαγείρισσα κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας σεφ της στην Ασία για το 2024.

Η καλλιτέχνης των γεύσεων πέρα από το ότι είναι expert στη μαγειρική, είναι και διάσημη τηλεπερσόνα στη χώρα της και ιδιοκτήτρια του Potong (Νο 35 από τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Ασίας για το 2023).

Αν αυτό δε σας έπεισε, μάθετε πως είναι και ένα από τα πιο εξέχοντα πρόσωπα στο γαστρονομικό τοπίο της Ταϊλάνδης.

Το πολυπόθητο αυτό βραβείο βασίζεται στις ψήφους της Ακαδημίας των 50 Καλύτερων Εστιατορίων της Ασίας, η οποία αποτελείται από 318 μέλη και τιμά τις γυναίκες της γαστρονομίας που με την επιμονή τους, με τις δεξιότητες, την εμπειρία και την τέχνη τους, ξεπερνούν τα όρια της τελειότητας.

“Με τιμά βαθύτατα. Αυτό το βραβείο υπερβαίνει τα προσωπικά μου επιτεύγματα – εξυμνεί τις πεποιθήσεις μου, τον σεβασμό για την κληρονομιά και την αδιάκοπη επιδίωξη να βελτιώνομαι”, δήλωσε για τη νίκη της η σεφ και κατέληξε με την ευχή: “Εύχομαι αυτή η διάκριση να εμπνεύσει τις νεαρές γυναίκες σεφ να σπάσουν τα φραγμούς και να πυροδοτήσουν μεγάλα μαγειρικά όνειρα. Πιστεύω ότι με πάθος και αφοσίωση, ο καθένας μπορεί να χαράξει το δρόμο της επιτυχίας. Είμαι ευγνώμων στο 50 Best για αυτή την αναγνώριση – δεν είναι μόνο δική μου, αλλά ένας θρίαμβος για κάθε επίδοξο σεφ παγκοσμίως”.

Potong όπως απλό

Το Potong, το οποίο μεταφράζεται ως “απλό”, προσφέρει μια γαστρονομική πανδαισία από το πετυχημένο πάντρεμα της ταϊλανδο-κινεζικής κουλτούρας που έχει κληρονομήσει η σεφ Pam. Αποτελεί και μια αναφορά στην οικογενειακή επιχείρηση κινεζικών φυτικών φαρμάκων της οικογένειάς της.

Στεγασμένο στο προγονικό κτίριο που χρησίμευε ως φαρμακείο παραδοσιακών κινεζικών φαρμάκων, το Potong συνδυάζει την παράδοση με πρωτοποριακές γαστρονομικές τεχνικές, προσφέροντας 20 εμπνευσμένα πιάτα σε ένα μενού γευσιγνωσίας που ενσωματώνει τη φιλοσοφία των 5 στοιχείων της: “Αλάτι, όξινο, μπαχαρικό, υφή και αντίδραση Maillard”.

Το Potong είναι ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Μπανγκόκ και έχει καταταγεί στο Νο 35 της λίστας Asia’s 50 Best Restaurants 2023 και στο Νο 88 της διευρυμένης λίστας The World’s 50 Best Restaurants 2023, εδραιώνοντας περαιτέρω την ιδιότητα της σεφ ως πρωτοπόρου στον γαστρονομικό κόσμο.

Η δέσμευση της σεφ Pam για την ενδυνάμωση των γυναικών σεφ είναι εμφανής στον καθοριστικό της ρόλο στο Gastronauts Asia και στο Women in Gastronomy (WIG).

Πρόσφατα ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα υποτροφιών με την ονομασία WFW (Women for Women) μαζί με την Αμερικανική Λέσχη Γυναικών της Ταϊλάνδης, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, για να υποστηρίξει τις φοιτήτριες σε αγροτικές περιοχές της Ταϊλάνδης ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να γίνουν σεφ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα