Η αγάπη του Καρόλου Ντίκενς για το ιταλικό κρασί

Σε δημοπρασία βγήκε με τιμή εκκίνησης από 2.300 ευρώ, μια επιστολή του Καρόλου Ντίκενς, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον εμβληματικούς συγγραφείς του παγκόσμιου λογοτεχνικού τοπίου.

Ο Charles Dickens

Πρόκειται για ένα σημείωμα του 1845 προς τον εισαγωγέα κρασιού του Λονδίνου James Livermore (Τζέιμς Λίβερμορ) στο οποίο ο συγγραφέας αναφέρει:

«Μου έστειλαν ένα βαρέλι με ιταλικό κρασί από την Καρράρα. Και αν έχετε την καλοσύνη θα ήθελα να μου στείλετε αύριο το πρωί κάποιον να το εμφιαλώσει. Φαίνεται ότι υπήρχε μία παλιά τρύπα στο βαρέλι και δεκατρία γαλόνια έχουν χυθεί! Θέλω, λοιπόν, να φροντίσω για τo υπόλοιπo, χωρίς καθυστέρηση».

Photo by Kirsty O’Connor/PA Images via Getty Images

Σύμφωνα με τους Times, μετά από περίπου δύο εβδομάδες, ο Ντίκενς πλήρωσε 20 στερλίνες στον έμπορο κρασιού.

Σημειώνεται, ότι ο εκδότης του βιβλίου «The Charles Dickens Letters Project», Dr. Leon Litvack (Λεόν Λίτβακ), δήλωσε ότι ο συγγραφέας «γνώρισε πολύ καλά» το ιταλικό κρασί από μία επίσκεψή του στη Ιταλία.

Στην Ιταλία έμεινε για περίπου έναν χρόνο και όχι μόνο Carrara (Καράρα). Εκεί όμως δοκίμασε το κρασί Vermentino Nero, που καλλιεργείται στην περιοχή της και είναι ποικιλία ερυθρού κρασιού.

Vermentino Nero

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Άγγλος μυθιστοριογράφος ξόδευε 15.000 στερλίνες τον χρόνο για κρασί, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 2 εκατ. στερλίνες σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα