H πιο νόστιμη vegan μαγιονέζα από τη Βαλέρια Κουρούπη
Βαλέρια Κουρούπη
Credit: valeria_kouroupi/instagram

H Βαλέρια Κουρούπη είναι γνωστό, ότι το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τη vegan διατροφή και πολύ συχνά παρουσιάζει στα social media νόστιμες συνταγές. Μάλιστα η αγαπημένη ηθοποιός ξεκίνησε ένα νέο project, που θα ανακαλύπτει όλα τα vegan μαγαζιά στην Αθήνα και θα τα «συστήνει» στους διαδικτυακούς της φίλους.

Πριν λίγες ημέρες δημοσίευσε ένα βίντεο με τη συνταγή της πιο νόστιμης vegan μαγιονέζας, κατάλληλη όχι μόνο για αυτούς που ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι ελαφρύ, που θα απογειώσει τη γεύση των σνακ τους.

Η Βαλέρια Κουρούπη γράφει στην ανάρτησή της: «Τη ζήτησες επίμονα και δεν μπορώ να σου την αρνηθώ! Τα υλικά της είναι απλά και γίνονται πανεύκολα. Μπορείς να βάλεις σε σαλάτες, να φτιάξεις Ρώσικη, να γίνει η βάση σου για άλλες σως, να γεμίσεις τα σάντουιτς ή τις τορτίγιες σου ή απλώς να συνοδεύσεις τα φαγητά που αγαπάς.
Αν της προσθέσεις 1/2 σκελίδα σκόρδο φτιάχνεις aioli mayo, αν βάλεις λάδι από τσίλι την πικάντικη. Μπορείς να μειώσεις το αλάτι ή το λεμόνι ανάλογα με τα γούστα σου. Σου εγγυώμαι πως θα την αγαπήσεις, οι φίλοι μου ζητάνε σε κάθε τραπέζι»

Υλικά:

150 γρ. γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη (σε θερμοκρασία δωματίου)

250 γρ. σπορέλαιο

1 γεμάτο κουτάλι γλυκού μουστάρδα

1 κοφτό κουτάλι γλυκού αλάτι

1/2 κουτάλι γλυκού κάρυ

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Χυμό από 1 λεμόνι

Σοβαρό tip: Το γάλα σόγιας να είναι απαραιτήτως σε θερμοκρασία δωματίου. Αν είναι από το ψυγείο δεν θα πήξει ποτέ η μαγιονέζα σου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα