Γεύση από star: O Pierce Brosnan και η συνταγή του για ζυμαρικά με μανιτάρια πορτσίνι
Credit: Pierce Brosnan/instagram

Tον έχουμε δει να τραγουδά στο «Mamma Mia», να κλέβει έργα τέχνης στο ριμέικ του «Υπόθεση Τόμας Κράουν» το 1999, να μεταμορφώνεται σε Χείρωνα για τις ανάγκες του «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της Αστραπής», αλλά αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι υπήρξε ένας εκ των έξι τυχερών που έχουν ενσαρκώσει μέχρι τώρα τον γοητευτικό πράκτορα 007.

Ο Τζέιμς Μποντ, άλλωστε, μοιάζει να «κυνηγούσε» τον Πιρς Μπρόσναν από τα παιδικά του χρόνια, αφού μία από τις πρώτες ταινίες που είδε στον κινηματογράφο ήταν «Ο Χρυσοδάκτυλος» με τον Σον Κόνερι, το 1964. Η ταινία αυτή υπήρξε και η αιτία που αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, ενώ το πρώτο του αεροπορικό ταξίδι στο Λονδίνο το έκανε την ημέρα που πέθανε ο εμπνευστής του διάσημου πράκτορα, Ιαν Φλέμινγκ! Κι αν δεν κατάφερε να είναι από τους πιο εμπορικά επιτυχημένους «Τζέιμς Μποντ», εκατομμύρια γυναίκες αναγνώρισαν πως είναι ο πιο όμορφος πράκτορας, ο οποίος έχει μπει και παραμένει στη λίστα με τα τρανταχτά ονόματα του Χόλιγουντ.

Ο Πιρς Μπρόσναν τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο Αντριμ της Βόρειας Ιρλανδίας, για τις ανάγκες της νέας του ταινίας με τίτλο «Four letters of love». Όταν, όμως, βρίσκεται εκτός σκηνής, ο 69χρονος πατέρας πέντε παιδιών και τεσσάρων εγγονιών λατρεύει να ψαρεύει στον ποταμό Towy στη νότια Ουαλία και να απολαμβάνει το αγαπημένο του πιάτο στο επίσης αγαπημένο του εστιατόριο «Il Ristorante di Giorgio Baldi», στη Σάντα Μόνικα, από όπου και η συνταγή!

Ζυμαρικά με μανιτάρια πορτσίνι

Υλικά

  • 1/4 φλ. του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη ντομάτα στραγγισμένη από τα υγρά της
  • 450 γρ. πένες (ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Delicious pasta with mushrooms on grey table, closeup

Τρόπος παρασκευής

• Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, και σοτάρουμε τα πορτσίνι με το σκόρδο και τον μαϊντανό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε.

• Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί έπειτα από 5-8 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά.

• Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

• Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με έξτρα παρμεζάνα και… καλή απόλαυση!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα