Γεύση από σταρ: Blake Lively – Η συνταγή της για πίτα με λουκάνικο και τυρί μπρι
Credit: Blake Lively/Instagram

Πριν από λίγα χρόνια η 36χρονη ηθοποιός Βlake Lively δήλωνε: «Το φαγητό είναι η μεγαλύτερη αγάπη μου».

Ίσως, όμως, τώρα που είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Ryan Reynolds και μανούλα τεσσάρων παιδιών, να έχει αλλάξει η σειρά των… προτεραιοτήτων της.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η Μπλέικ Λάιβλι αγαπά πραγματικά το φαγητό, γι’ αυτό πού τη χάνουμε πού τη βρίσκουμε, όλο και κάποιο μάθημα μαγειρικής παρακολουθεί ή κάτι μαγειρεύει μαζί με κάποιον σεφ.

Για τη συνταγή της δε, για την πίτα με λουκάνικο και μπρι, η ίδια «σκίζει» τα ιμάτιά της!

Όσον αφορά την υποκριτική, το μέλλον της ήταν, τρόπον τινά, προδιαγεγραμμένο, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που όλα τα μέλη της, από τους γονείς έως τα τέσσερα αδέρφια της, σχετίζονται ή έχουν σχετιστεί με τον κόσμο του θεάματος. Στα 10 της, μάλιστα, εμφανίστηκε σε ταινία που σκηνοθετούσε ο πατέρας της, ενώ στα 20 της
την έμαθε σχεδόν όλος ο κόσμος χάρη στον ρόλο της Σερένα Βαν Ντερ Γούτσεν στη δημοφιλή σειρά
Gossip Girl.

Πού αλλού την έχουμε δει; Στις ταινίες The Town, Green Lantern, The Age of Adaline, Café Society, The Shallows, All I See Is You και A Simple Favor, μεταξύ άλλων.

Πίτα με λουκάνικο και μπρι

Υλικά

  • 8 σύκα
  • 2 κούπες raspberries
  • 4 εσαλότ
  • 6 λουκάνικα (χωρίς τη μεμβράνη τους)
  • φύλλο για πίτες
  • 1 συσκευασία τυρί μπρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγη κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής

  • Κόβουμε ζουλιέν τα εσαλότ, σε κύβους τα σύκα και τα λουκάνικα και ξεπλένουμε καλά τα raspberries.
  • Βάζουμε σε τηγάνι τα σύκα, τα raspberries, το ξίδι και νερό και βράζουμε ανακατεύοντας διαρκώς. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και μαγειρεύουμε τα εσαλότ και τα λουκάνικα.
  • Απλώνουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στο κέντρο το μισό μπρι (κομμένο οριζόντια), ρίχνουμε τα υλικά από τα δύο τηγάνια, από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι μπρι (η κομμένη μεριά προς τα κάτω) και μαζεύοντας από τις γωνίες το φύλλο, καλύπτουμε την πίτα.
  • Τη μεταφέρουμε μαζί με το χαρτί σε ταψί, την αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Σερβίρουμε αφού κρυώσει για 5 λεπτά και αν θέλουμε, περιχύνουμε με 1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα