Caprese salad: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή της διάσημης ιταλικής σαλάτας
Instagram @travelinggentleman

Η ιταλική κουζίνα είναι αναμφίβολα μια από τις αγαπημένες μας. Σε αυτήν οφείλουμε μερικά από τα πιο γευστικά πιάτα, όπως η Carbonara ή η Pizza Margherita. Αυτές οι παραδοσιακές συνταγές είναι απίστευτα δημοφιλείς σε ολόκληρο τον πλανήτη, όμως υπάρχουν πολλά ακόμη λαχταριστά ιταλικά φαγητά, τα οποία συχνά ξεχνάμε.

Ένα από αυτά είναι η σαλάτα Caprese, η οποία είναι τόσο απολαυστική όσο και υγιεινή.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giovanni Castaldi (@giovanni.castaldi)

Αυτή η δροσιστική σαλάτα πήρε το όνομά της από το μικρό νησάκι Capri, στον κόλπο της Νάπολης. Στο πέρασμα του χρόνου, έχουν υπάρξει αμέτρητες ιστορίες για την προέλευση της Caprese. Ωστόσο, η πιο διαδεδομένη από αυτές σχετίζεται με τον Filippo Tommaso Marinetti. Πρόκειται για έναν από τους κυριότερους ιδρυτές του κινήματος του φουτουρισμού, στις αρχές του 20ού αιώνα.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Capri Italy/ Free Advice (@capri_it)

Εκείνη την περίοδο, οι φουτουριστές συνήθιζαν να οργανώνουν μία ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Quisisana του Capri. Το καλοκαίρι του 1924, ο Marinetti αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα των έως τότε εορτών και να προωθήσει τις χορτοφαγικές γαστρονομικές συνήθειες. Επέλεξε λοιπόν την ιδιαίτερη σαλάτα, την οποία σέρβιρε το εστιατόριο του Hotel Quisisana. Το χαρακτηριστικό της που την έκανε να ξεχωρίζει, ήταν το γεγονός ότι είχε τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthy Food ? (@foodfuly)

Η απήχηση της Caprese εκτοξεύτηκε θεαματικά, όταν την ανακάλυψε ο Βασιλιάς Farouk της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα κατά τη δεκαετία του 1950, η σαλάτα εξελίχθηκε σε αγαπημένο πιάτο του και μέσω αυτού, έγινε γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον, σερβίρεται τόσο σαν ορεκτικό όσο και ως δεύτερο πιάτο. Ο κόσμος την προτιμάει για την ωραία γεύση της και τη feel-good αίσθηση, που μας δημιουργεί όταν τη βλέπουμε.

Παρακάτω ακολουθεί η εύκολη και απλή συνταγή της:

Υλικά 

  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 κεφάλια mozzarella Bufala
  • αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση 

Κόβετε σε μέτριες ροδέλες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες εναλλάξ και ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καλή απόλαυση!

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M.P. Passion Food ?️ (@mp_passion_food)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα