Search
Close this search box.
Αθήνα: Ανάμεσα στις κορυφαίες foodie πόλεις του κόσμου για το 2025 – και μάλιστα με gluten-free επιλογές!
To GB Roof Garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία
Credit: Photo shoot June 24, 2024 Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens LUX ATHLC

Το φαγητό έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο βασικούς λόγους για να διαλέξει κάποιος έναν ταξιδιωτικό προορισμό. Από το street food μέχρι τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια και από τα παραδοσιακά πιάτα μέχρι τις vegan και gluten-free επιλογές, οι σύγχρονοι foodies αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες χωρίς περιορισμούς. Μια νέα διεθνής μελέτη από την Compare the Market Australia ανέδειξε τις κορυφαίες γαστρονομικές πόλεις στον κόσμο – και η Αθήνα βρίσκεται δυναμικά στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η ελληνική πρωτεύουσα κατακτά τη 19η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τους καλύτερους foodie προορισμούς για το 2025, αποδεικνύοντας πως οι γεύσεις της Ελλάδας συνδυάζουν αυθεντικότητα και μοντέρνες διατροφικές τάσεις.

Η μελέτη εξέτασε 50 πόλεις από όλο τον κόσμο, αξιολογώντας το πλήθος των βραβευμένων εστιατορίων, τις κορυφαίες γευστικές εμπειρίες ανά 100.000 κατοίκους, τις επιλογές για vegans, vegetarians και όσους ακολουθούν gluten-free διατροφή, το κόστος ενός καλού γεύματος και φυσικά το θετικό buzz στα social media.

Η Αθήνα, με 9 εστιατόρια με αστέρια Michelin, 20.5 κορυφαία εστιατόρια ανά 100.000 κατοίκους, 7.93 gluten-free επιλογές και 20.99 vegan/vegetarian επιλογές διαμορφώνει μια γαστρονομική σκηνή που καλύπτει κάθε απαίτηση. Το εντυπωσιακό είναι ότι το 58,1% των αναφορών στα social media για την αθηναϊκή κουζίνα είναι θετικές, ενώ το κόστος ενός δείπνου τριών πιάτων για δύο άτομα διαμορφώνεται στα 45,92 ευρώ – ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν μια premium εμπειρία χωρίς να ξεπεράσουν τον προϋπολογισμό τους.

Αθήνα από ψηλά
Credit: 123RF

Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρόλο που οι περισσότερες πόλεις με τις υψηλότερες gluten-free επιλογές βρίσκονται σε Ιταλία, ΗΠΑ και Ολλανδία, η Αθήνα φιγουράρει στη 31η θέση στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα, ξεπερνώντας προορισμούς όπως η Μελβούρνη, το Τορόντο και η Νέα Υόρκη. Και το σημαντικότερο; Εδώ, οι gluten-free προτάσεις δεν υπολείπονται σε γεύση, ποιότητα και ποικιλία. Από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, μέχρι σύγχρονες δημιουργίες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικές γεύσεις χωρίς περιορισμούς.

Βενετία, Ιταλία - 25 Μαΐου 2019: θέα του εστιατορίου στην αποβάθρα της πόλης κατά τη θερινή ώρα
Credit: 123rf / petrunin

Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα, με πόλεις όπως η Βενετία, η Πράγα και το Άμστερνταμ να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Η ελληνική πρωτεύουσα, όμως, κρατά τη δική της θέση στην καρδιά των ταξιδιωτών, αποδεικνύοντας πως οι ελληνικές γεύσεις συνεχίζουν να συναρπάζουν, ενώ προσαρμόζονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και επιλογές.

Αν ανήκετε κι εσείς στους foodies που ταξιδεύουν με βασικό κριτήριο το φαγητό, η Αθήνα έχει σίγουρα μια θέση στη λίστα σας.

Δείτε τη μελέτη της Compare the Market Australia εδώ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα