Η πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, να χτίσετε μύες, να χάσετε βάρος και πολλά άλλα. Αλλά τι θα λέγατε αν μπορούσατε να έχετε όλα αυτά τα οφέλη και από ένα φρούτο;
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η πρωτεΐνη προέρχεται κυρίως από ζωικά προϊόντα, όμως υπάρχουν φρούτα που περιέχουν σχεδόν την ίδια ποσότητα. Μάλιστα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο που περιέχει σχεδόν όση πρωτεΐνη έχει ένα αυγό.
Ποιο φρούτο έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη;
Το φρούτο του πάθους είναι εκείνο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτό το «θαυματουργό» φρούτο περιέχει περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ένα φλιτζάνι, ενώ για σύγκριση, ένα αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια.

Γιατί τα φρούτα του πάθους έχουν τόση πρωτεΐνη;
Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο γιατί το φρούτο του πάθους περιέχει τόσο πολλή πρωτεΐνη, είναι απλώς ο τρόπος που σχηματίζεται το φρούτο.
«Είναι ένα πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο με πολλά διαφορετικά οφέλη για την υγεία», εξηγεί η Jessica Cording, MS, RD, συγγραφέας του The Little Book of Game-Changers: 50 Healthy Habits For Managing Stress & Anxiety. «Σας προσφέρει φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και κάλλιο. Έχει πάρα πολλά να προσφέρει».
Άλλα φρούτα με παρόμοια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Επίσης, μερικά άλλα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα:
Αβοκάντο: Περίπου 4,5 γρ. πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι

Γκουάβα: πάνω από 4 γρ. πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι
Jackfruit (εξωτικό φρούτο, είδος δέντρου στην οικογένεια των συκιών, των μουριών και των αρτόκαρπων.): Σχεδόν 3 γρ. πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι
Πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε καθημερινά;
Οι περισσότερες δραστήριες γυναίκες χρειάζονται περίπου 1,2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Συνήθως αυτό αντιστοιχεί σε 20 με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά γεύμα και πιθανώς λίγο παραπάνω με τα σνακ.
Πόσο φρούτο του πάθους μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά;
Οι διατροφικές οδηγίες των ΗΠΑ συνιστούν να καταναλώνετε 1,5 έως 2 φλιτζάνια φρούτων την ημέρα, και η Cording αναφέρει ότι αυτό ισχύει και για τα φρούτα του πάθους.
Αν σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να το εντάξετε σε smoothies, bowls, ή να το φάτε σκέτο. «Είναι λίγο πιο πλούσιο σε θερμίδες από άλλα φρούτα, οπότε καλό είναι να το έχετε αυτό υπόψη σας», προσθέτει.