Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Τυρόπιτα με τρία τυριά – Ένα σουφλέ έργο τέχνης…
Συνταγή Τυρόπιτα σουφλέ κομμάτι σε πιάτο μπορστά από πίνακα
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Μια τυρόπιτα αέρινη, που κερδίζει τις εντυπώσεις. Νόστιμη πλούσια γεύση που δοκιμάσαμε στο πρωινό του όμορφου νεοκλασικού ξενοδοχείου Εσπέρια, στην καρδιά του Αγρινίου.

Μια γευστική δημιουργία, που ενδείκνυται για τα φιλικά τραπεζώματα, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές…

Εντυπωσιακή νοστιμιά και αυτός είναι ο λόγος που σκέφτηκα να το φωτογραφίσω και να το εντάξω σε ένα έργο τέχνης.  

Τυρόπιτα με τρία τυριά

Από το ξενοδοχείο Εσπέρια, Αγρίνιο

Υλικά για ένα πυράντοχο ταψί

  • 200 γρ. φέτα, σπασμένη με πιρούνι
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη ή μισό μισό με κασέρι
  • 200 γρ. τυρί emmental
  • 100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 700 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 350 γρ. φύλλο κρούστας
Συνταγή Τυρόπιτα σουφλέ σε πυρέξ με ασημένια βάση
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Συνταγή ημέρας: Αμβρωνιές ή σπαράγγια με αυγά – Γεύσεις της Κρητικής γης

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο διπλωμένο στα δύο και το αλείφουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε και άλλο ένα φύλλο, που λαδώνουμε και πάλι.
  • Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Στρώνουμε στην επιφάνεια 2 ακόμα φύλλα.
  • Ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Καλύπτουμε με δύο φύλλα ακόμη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το φρέσκο γάλα και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την τυρόπιτα ώστε να βραχεί η επιφάνεια ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250οC, σε πάνω και κάτω αντιστάσεις για τα πρώτα 5 λεπτά και μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190οC.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά ακόμα,  χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο γιατί το σουφλέ «θα πέσει» και δεν θα είναι αέρινο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε, κόβοντας σε κομμάτια.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μικρά κομμάτια ζαμπόν γαλοπούλας ή χοιρινού και κομμάτια μπέικον.

Η επιλογή δική σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα