Search
Close this search box.
Συνταγή της ημέρας: Κώστας Γεωργατζάς – Τάρτα με κοτόπουλο, καλαμπόκι και πιπεριά Φλωρίνης
Ο σεφ Κώστας Γεωργατζάς με τάρτα κοτόπουλο
Credit: 123RF

Mια γευστική δημιουργία φιλοσοφίας comfort food, που χαρίζει ζεστασιά και ανεβάζει τη διάθεση.

Γίνεται γρήγορα αν θέλετε μπορείτε να διανθήσετε τη γεύση της βάζοντας ακόμα και μανιτάρια ή πιπεριές όλων των χρωμάτων, αφαιρώντας ίσως το καλαμπόκι.

Μια τάρτα από τον ευρηματικό μας chef, που δένουμε αρμονικά με ένα ωραίο ροζέ κρασί από ξινόμαυρο ή αγιωργίτικο. Επίσης το μοσχοφίλερο δένει αρμονικά, αλλά και το ασύρτικο ή ο ροδίτης. Η επιλογή δική σας.  

Τάρτα με κοτόπουλο, καλαμπόκι και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά για τη ζύμη

40 γρ. άχνη ζάχαρη

20 γρ. αλάτι

200 γρ. βούτυρο 82%, μαλακωμένο εκτός ψυγείου

300 γρ. αλεύρι

1 κρόκο αβγού

Για τη γέμιση

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες

1 μετρίου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη

3 αβγά

300 ml κρέμα γάλακτος 35%

300 ml φρέσκο γάλα

100 γρ. τυρί κρέμα

60 γρ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση ρεγκάτο)

Τάρτα με κοτόπουλο
Credit: 123RF

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο. Το απλώνουμε σε ταρτιέρα, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι, στρώνουμε από πάνω λαδόκολλα και ρίχνουμε ωμά ρεβίθια για βάρος, ώστε να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 12-14 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με τα ρεβίθια.

• Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

• Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.

• Αδειάζουμε το μείγμα στην ψημένη τάρτα και την αφήνουμε στην άκρη.

• Βάζουμε σε μπασίνα πρώτα τα αβγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση της τάρτας.

• Ψήνουμε την τάρτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα