Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Σαλάτα σαν τούρτα – Για τους ευζωιστές της κάθε ημέρας
Σαλάτα σαν τούρτα
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Μια πρωτότυπη και πολύ νόστιμη σαλάτα, που μοιάζει με τούρτα. Είναι η ιδεατή σαλάτα για τους ευζωιστές, γιατί κάθε μέρα που ατενίζουμε τον ήλιο είναι γιορτή…

Εννοείται για τις γιορτινές ημέρες και τις φιλικές συνάξεις του χειμώνα είναι μια σαλάτα must.

To λάχανο είναι μια υπερτροφή με υψηλή αντιοξειδωτική δράση λόγω της βιταμίνης C και της ινδόλης-3-καρβινόλης που συμβάλλει στην προστασία από την οξείδωση των βιταμινών Α και Ε και στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου στον πνεύμονα, στο στομάχι και στο παχύ έντερο.Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα Ω-3 λιπαρών οξέων.  

Ακόμα το λάχανο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και είναι ότι πρέπει για τη δίαιτα αφού τα 100 γρ. λάχανου δίνουν μόλις 25 θερμίδες και περιέχουν 3 γρ. φυτικών ινών. 

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα σαν τούρτα

Από το απίθανο εστιατόριο Λαδόκολλα, Ηράκλειο Κρήτης

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σαλάτα:

350 γρ. ανάμεικτο λάχανο, λευκό και κόκκινο

1 καρότο τριμμένο

100 γρ. καβουρδισμένα κάσιους ( τα 50γρ. τα κρατάμε για το τελικό πασπάλισμα)

50 γρ. γραβιέρα σε φλοίδες

Για το dressing Λαδόκολλα:

50 ml. χυμό λεμόνι

100 ml. ελαιόλαδο

2-3 φέτες ψιλοκομμένο και σoταρισμένο μπέικον

1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Για το φινίρισμα

Ντοματάκι,  κομμένο στα 4

Μια κορφούλα δυόσμο ή μαϊντανό

Λάχανο κομμένο για σαλάτα με δύο καρότα
Credit: Shutterstock

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ  ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο, 50 γρ. καβουρδισμένα κάσιους, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε το dressing.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, το μέλι, το σοταρισμένο μπέικον και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.

Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.

Περιχύνουμε το μείγμα της σαλάτας με το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σαν βάση βάζουμε την πιατέλα και σε ένα τσέρκι βάζουμε τη σαλάτα πιέζοντας για να πάρει το σχήμα μιας τούρτα.

Αφαιρούμε το τσέρκι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κάσιους και φλοίδες γραβιέρας.

Σερβίρουμε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα