Το σίγουρο είναι ότι η κρέπα αρέσει σε όλους, όταν μάλιστα έχει δύο πραλίνες φουντουκιού, τη μπανάνα και το μπισκότο η γεύση απογειώνεται. Τα παιδιά σας θα σας λατρέψουν και είναι το ιδεατό γλυκό για φιλικές συνάξεις μικρών και μεγάλων.
Την κρέπα μπορείτε να την φτιάξετε πανεύκολα με τα έτοιμα μείγματα ή αναζητώντας την στις συνταγές μας.
Εσείς μπορείτε να διανθίσετε την κρέπα και με φιστίκι Αιγίνης αντικαθιστώντας το μπισκότο. Προσωπικά μου αρέσει καλύτερα και συνήθως χρησιμοποιούμε μαύρη σοκολάτα. Με τον καφέ ή το τσάι δένει αρμονικά και η φθινοπωρινή δροσιά αποζητά γλυκό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…
Kρέπα γεμιστή με πραλίνα, μπανάνα και μπισκότο
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 1 κρέπα
2 κ.σ. λευκή πραλίνα φουντουκιού
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ρευστή μαύρη σοκολάτα
Φινίρισμα
Μισή μπανάνα, κομμένη σε φέτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκή ρευστή σοκολάτα
Για το σερβίρισμα
Παγωτό σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκή ρευστή σοκολάτα
Προαιρετικά τρούφα
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε την κρέπα
Την ανοίγουμε στον πάγκο και απλώνουμε τη λευκή πραλίνα στο 1/4 της επιφάνειας και σε άλλο 1/4 την πραλίνα φουντουκιού.
Απλώνουμε από πάνω τις φέτες μπανάνας και το τριμμένο μπισκότο.
Διπλώνουμε την κρέπα και την περιχύνουμε με τη σάλτσα ρευστής σοκολάτας.
Διακοσμούμε με την μπανάνα και μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας μας και από πάνω περιχύνουμε τη λευκή σοκολάτα και αν θέλουμε τρούφα.