Ο διακεκριμένος corporate executive chef Κώστας Γεωργατζάς ετοιμάζει ένα φιλέτο σφυρίδας με τραγανό προσούτο.
Φιλέτο σφυδίδας με τραγανά προσούτο
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σφυρίδας, περίπου 180 γρ. το καθένα
4 αβγά
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
40 ml κρέμα γάλακτος
5-6 φύλλα kale χοντροκομμένα
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 φέτες προσούτο
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
1/3 ματσάκι σχοινόπρασο,
ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
• Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τις φέτες του προσούτο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 3 λεπτά. Τις αποσύρουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
• Σπάμε σε μπασίνα τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, την μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε τo kale. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε τσέρκι τοποθετημένο σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
• Ψήνουμε τη frittata στους 180οC για 12 λεπτά, έως ότου ροδίσει. Την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
• Τοποθετούμε τα φιλέτα σφυρίδας σε άλλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, καθώς και ελαιόλαδο, και τα ψήνουμε και αυτά στους 180οC για 8 λεπτά.
• Κόβουμε τη frittata σε κομμάτια και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα σφυρίδας και διακοσμούμε με το τραγανό προσούτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
TIP
Προαιρετικά μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο και με τσιπς kale, τηγανίζοντάς τα σε καυτό ηλιέλαιο.