Στον Νότιο Πόλο διασχίζουν και τις 24 ζώνες ώρας τα Χριστούγεννα
Άποψη του Νότιου Πόλου
Credit: Michelle | Work + Travel/Instagram

Άλλοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα τρώγοντας και πίνοντας όλη την ημέρα και άλλοι… τρέχοντας! Άλλωστε, η ημέρα των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο για καλοπέραση και χαλάρωση. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ζουν στον Νότιο Πόλο έχουν βρει έναν μοναδικό τρόπο να περνούν τον χρόνο τους στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου: Τρέχοντας στο παγωμένο τοπίο.

Και λόγω της μοναδικής τοποθεσίας, οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή την πολύ σύγχρονη παράδοση είναι σε θέση να διασχίσουν και τις 24 ζώνες ώρας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η Michelle Endo τον τελευταίο χρόνο δουλεύει σ’ έναν από τους τρεις μόνιμους σταθμούς στην Ανταρκτική. Συγκεκριμένα, εργάζεται στον σταθμό που είναι πιο κοντά στον γεωγραφικό Νότιο Πόλο.

Σε δηλώσεις της στον Independent η Endo εξήγησε ότι το πρωί οι εργαζόμενοι στον σταθμό διοργανώνουν έναν διασκεδαστικό “Αγώνα σε όλο τον Κόσμο” (Race Around the World).

“Είναι μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων γύρω τον γεωγραφικό Νότιο Πόλο, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να τρέξουν σε όλο τον κόσμο και στις 24 ζώνες ώρας” διευκρίνισε.

Και πρόσθεσε: “Κάποιοι συμμετέχοντες το παίρνουν σοβαρά, ενώ άλλοι θέλουν να ντυθούν με διασκεδαστικά κοστούμια ή φόρμες για να το κάνουν. Είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν όλη τη διαφορά εκεί κάτω και τονώνουν πραγματικά το ηθικό”.

Όσον αφορά στις παραδόσεις της ημέρας των Χριστουγέννων, είναι όσο πιο μοναδική γίνεται. Τους πιο πολυσύχναστους μήνες του έτους, στη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ανταρκτική φιλοξενεί περίπου 5.000 άτομα. Μόνο περίπου 1.000 άνθρωποι ζουν εκεί κατά τους χειμερινούς μήνες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα