Όταν μια ιδέα γεννιέται από την ανάγκη για προσφορά και «κουδουνίζει» χαρά, δεν έχει σύνορα. Η παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» (A ball for all), η οποία ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αποτελεί σήμερα τη βραβευμένη καλή πρακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να εμπνέει την Ευρώπη.
Η μεγαλύτερη συμπεριληπτική δράση στην ιστορία του Erasmus+
Με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινά η μεγαλύτερη δράση συμπερίληψης που έχει καταγραφεί στο πρόγραμμα Erasmus+ Αθλητισμός. Εκπρόσωποι από 30 χώρες θα φιλοξενηθούν στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στο Ολυμπιακό Κέντρο, για να εκπαιδευτούν σε αυτή την πρότυπη πρακτική. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες —ανάμεσά τους 7 Πανεπιστήμια, Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου και Παραολυμπιακές Επιτροπές— να μεταφέρουν τη γνώση και τη μαγεία της δράσης στις πατρίδες τους.
1.000 παιδιά και μια μπάλα που «δεν πωλείται, μόνο δωρίζεται»
Η καρδιά της δράσης χτυπά για τα παιδιά. Περισσότερα από 1.000 παιδιά, με και χωρίς οπτική αναπηρία, θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που καταρρίπτουν τα εμπόδια. Το μυστικό κρύβεται στην ειδική, πατενταρισμένη μπάλα που έχει ταξιδέψει ήδη σε 217 χώρες. Πρόκειται για ένα σύμβολο ανιδιοτέλειας, καθώς η συγκεκριμένη μπάλα δεν πωλείται, αλλά προσφέρεται αποκλειστικά ως δώρο, «κουδουνίζοντας» το μήνυμα της ισότητας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι πρεσβευτές: Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Λουκία Κασαμάκη
Πρόσωπα της καμπάνιας είναι ο θρύλος του ποδοσφαίρου Δημήτρης Σαλπιγγίδης και η 13χρονη Λουκία Κασαμάκη. Η Λουκία δεν είναι μόνο το πρόσωπο της δράσης στο εξωτερικό, αλλά και η δημιουργός της μουσικής επένδυσης στο προωθητικό βίντεο της καμπάνιας, αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο δεν γνωρίζει περιορισμούς.
Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου
Ο υπεύθυνος της δράσης, Ηλίας Μάστορας, και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προσκαλούν το κοινό και τα ΜΜΕ στην επίσημη παρουσίαση των στόχων της δράσης για το 2026.
Πότε: Τετάρτη 29/04/2026, στις 11:00
Πού: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη