Τι ώρα πρέπει να γυμνάζεστε για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα;

Κάποιοι προτιμούν να γυμνάζονται το πρωί, πριν καν φάνε πρωινό ή πιουν καφέ. Κάποιοι λόγω πολλών υποχρεώσεων επιλέγουν να γυμναστούν το απόγευμα μετά τη δουλειά τους. Ποια όμως είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμναστεί κανείς; Η απάντηση δεν είναι ίδια για όλους, αφού το πόσο αποτελεσματική θα είναι μια άσκηση εξαρτάται από το καθημερινό πρόγραμμα του καθενός. Ανακαλύψτε ποια ώρα είναι ιδανική για εσάς:

  • Αν στο πρόγραμμά σας υπάρχει μία επαγγελματική συνάντηση που σας αγχώνει ιδιαίτερα, προτιμήστε να γυμναστείτε λίγο πριν. Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα ασκήσεων για 30 λεπτά σε μέτρια ένταση, ώστε να αποβάλλετε το άγχος. Θα χαλαρώσετε και θα αρχίσετε να νιώθετε τα αποτελέσματα της άσκησης 15 λεπτά μετά το τέλος της.
  • Αν τον τελευταίο καιρό σας ταλαιπωρούν αϋπνίες, μπορείτε να αρχίσετε να γυμνάζεστε πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο. Μπορεί να πιστεύατε μέχρι τώρα ότι θα σας φέρει ένταση αλλά η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με μελέτες μια άσκηση ήπιας έντασης –όπως η yoga-βοηθά τον οργανισμό να χαλαρώσει περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο TheActiveClub

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα