Τι να κάνετε μετά τη γυμναστική για να κάψετε περισσότερες θερμίδες

Το Ladylike σας μιλά για μια ακόμη φορά για τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

 

Το να τρως και να πίνεις νερό μετά από κάθε σου προπόνηση είναι κάτι όχι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο. Στην πραγματικότητα μάλιστα, είναι τόσο σημαντικό όσο και η ίδια σου η προπόνηση. Και εδώ σου εξηγούμε τους λόγους:

Γιατί πρέπει να τρως μετά από κάθε σου προπόνηση

Η αλήθεια είναι πως μετά από μία προπόνηση και κυρίως έντονη δεν έχεις όρεξη να βάλεις κάτι στο στομάχι σου. Αυτό είναι η αλήθεια. Αν λοιπόν μπεις στον πειρασμό να μην φας τίποτα, θυμήσου γιατί είναι σημαντικό να φας! μετά από ένα εξαντλητικό training, το σώμα μας χρειάζεται να αναπληρώσει το γλυκογόνο, τους ηλεκτρολύτες και τα υγρά που καταναλώθηκαν. Πρέπει επίσης να «επισκευάσει» τον κατεστραμμένο μυικό ιστό και να δημιουργήσει νέους ιστούς για ένα δυνατό σώμα. Μήπως, λοιπόν, να φας;

Πότε πρέπει να τρως;

Η αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας του σώματός σου θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητές σου μόλις τελειώσεις το training. Το timing είναι το παν. Θα ανακάμψεις ταχύτερα και θα χτίσεις μύες με μεταβολισμό που δουλεύει στο φουλ, αν φας μέσα σε 15 λεπτά με μία ώρα από τη στιγμή που τελείωσες την προπόνησή σου. Σκέψου πως αν τρως τότε, οι θερμίδες αυτές δεν αποθηκεύονται ως λίπος, αλλά καταναλώνονται για να αναπληρωθεί η χαμένη ενέργεια και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση των μυών. Οπότε φάε γρήγορα το σωστό το σνακ και άσε για αργότερα το μεγάλο σου γεύμα.

Τι πρέπει να τρως;

Άσε κάτω το κέικ σοκολάτας. Αν γυμνάζεσαι για να διατηρηθείς ή να χάσεις βάρος, πρέπει να είσαι προσεκτική. Το λάθος σνακ – όπως κάτι με πολλές θερμίδες ή ένα sports drink – θα σου χαρίσουν ανεπιθύμητες θερμίδες. Αντ’ αυτού προτίμησε να φας κάτι με λιγότερο από 150 θερμίδες, που να έχει 10 έως 20 γραμμάρια πρωτεΐνης και 30 έως 40 γραμμάρια υδατάνθρακες (αν γυμνάζεσαι για μία ώρα). Αν η προπόνησή σου ήταν σύντομη, η ανάκαμψη γίνεται λιγότερο σημαντική. Όπως και να ‘χει πάντως, αν δεν μπορείς να χωνέψεις ένα σνακ, τότε πιες ένα ρόφημα με πολύ πρωτεΐνη.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα