Τελικά το κρύο νερό βοηθά στο αδυνάτισμα;
Τελικά το κρύο νερό βοηθά στο αδυνάτισμα;

Εδώ και χρόνια ακούμε πως το κρύο νερό μάς βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Πλέον ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς καίμε μόλις 4-7 θερμίδες όταν πίνουμε νερό. Ωστόσο το ότι βοηθά στο αδυνάτισμα είναι σίγουρα αλήθεια.

Πιο συγκεριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς το κρύο νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και κυρίως ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, χαρίζοντας έτσι λάμψη στην επιδερμίδα. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως όταν πίνει κανείς κρύο νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης καταπολεμάει την αφυδάτωση και αισθάνεται λιγότερο κουρασμένος. Με άλλα λόγια, όσοι πίνουν κρύο νερό έχουν περισσότερη αντοχή και μπορούν να γυμναστούν για περισσότερη ώρα από εκείνους που πίνουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Είτε θέλεις να αδυνατίσεις όμως, είτε όχι, η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού με νερό θεωρείται καίιας σημασίας. Μάθε πόσα ποτήρια πρέπει να πίνεις κάθε μέρα παρακάτω.

clint-mckoy-531223-unsplash

Η ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις καθημερινά

Άλλοι λένε ότι πρέπει να πίνεις αυστηρά 2 λίτρα νερό τη μέρα και άλλοι υποστηρίζουν ότι η ποσότητα αυτή δεν είναι αρκετή (σε εσένα αναφερόμαστε Τομ Μπρέιντι). Τελικά ποιος είναι ο “χρυσός” αριθμός; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια ποσότητα νερού που είναι ιδανική για όλους. Τα πάντα εξαρτώνται από το βάρος σου και βέβαια από το πόσο ασκείσαι. Πάμε, λοιπόν, να δούμε πόσα λίτρα θα πρέπει εσύ συγκεκριμένα να πίνεις:

Βήμα 1ο: Ζυγίσου.

Βήμα 2ο: Διαίρεσε το βάρος σου με το 30. Το αποτέλεσμα θα είναι τα λίτρα νερού, τα οποία θα πρέπει να πίνεις κάθε μέρα. Για παράδειγμα, εάν είσαι 60 κιλά θα πρέπει να πίνεις 2 λίτρα νερό (60/30=2).

Βήμα 3ο: Εάν γυμνάζεσαι, θα πρέπει να αυξήσεις την ποσότητα αυτή, καθώς χάνεις πολύ νερό μέσω του ιδρώτα. Πρόσθεσε λοιπόν 350 ml στα λίτρα που βρήκες πριν για κάθε μισή ώρα που γυμνάζεσαι.

Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα