Ταρτάκια φράουλας

Για τα ταρτάκια:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.

2. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 2-3′.

3. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών.

4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2′ πριν προσθέσουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.

5. Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 10′ πριν την ανοίξουμε και τη βάλουμε στη φόρμα ή στα φορμάκια.

6. Ψήνουμε για περίπου 25-30′.

 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας.

3. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα, και το προσθέτουμε σταδιακά ανακατεύοντας προσεκτικά στο άλλο μείγμα της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.

4. Μόλις έχει βράσει, κατεβάζουμε το μείγμα μας από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.

 

ΥΛΙΚΑ:

-Για τα ταρτάκια-
250 γρ. βούτυρο
1/2 φλυτζ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. βανίλια
2 κρόκους αβγών
3 φλυτζ. αλεύρι
500 γρ. φράουλα
½ φλυτζ. φυστίκια Αιγίνης
-Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής- 2 φλυτζ. γάλα
2/3 φλυτζ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. βανίλια
1/3 φλυτζ. corn flower
3 αβγά
3 κουτ. σ. βούτυρο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα