Συνταγή για πεντανόστιμη τάρτα λεμόνι

Ο cool artisan Γαβριήλ Νικολαΐδης επιμελείται για ακόμα μια σεζόν το μενού του Beauty Killed the Beast και υπογράφει το πιο ελληνικό και ιδιαίτερο brunch της πόλη.

Υλικά για 6 μερίδες

Για την κρέμα Λεμόνι: 

300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ζελατίνη
1 κ.σ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
1 ζαχαρούχο γάλα

Για τον κορμό σοκολάτας:

250 γραμμ. βούτυρο
8 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
1/4 φλιτζ. λικέρ λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Για την βάση

Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Αφού ενωθούν, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το λικέρ λεμόνι. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι που έχουμε βάλει πάνω σε επιφάνεια με λαδόκολλα. Το παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε μπολ με νερό και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια. Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα και προσθέτουμε στην κρέμα το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με ό,τι θέλουμε (χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρωτά).

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα